Fabrizio Romano komt meteen na Ajax - AZ met tweet over Steijn

8 oktober 2023, 16:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De positie van Maurice Steijn gaat intern besproken worden bij Ajax, zo weet Fabrizio Romano zondagmiddag te melden. Na de 1-2 nederlaag tegen AZ stelt Romano dat de positie van de trainer gevaar loopt.

Na zeven wedstrijden op rij zonder overwinning is een ontslag van Steijn denkbaar. "Het is een verschrikkelijke seizoensstart voor Ajax. Interne gesprekken zullen gaan plaatsvinden", tweet de transfermarktjournalist.

Artikel gaat verder onder video

Steijn begon nog hoopgevend bij Ajax, met een 4-1 overwinning op Heracles Almelo, maar wist sindsdien geen wedstrijd meer te winnen in de Eredivisie. De ploeg staat momenteel op de zestiende plek. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het uitduel met RKC Waalwijk werd stopgezet bij een 2-3 voorsprong en dat een wedstrijd tegen FC Volendam werd verzet. De twee remises in de Europa League boden weinig soelaas.

Steijn moet bij Ajax werken met de nodige aankopen van wie hij niet meteen overtuigd was. De inmiddels vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat zadelde hem op met andere spelers dan de namen om wie Steijn had gevraagd. Aan de trainer was vervolgens de taak om het elftal tot een geheel te smeden en goede resultaten te boeken, maar dat lukt tot dusver niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was weer een wedstrijd om niet aan te zien Ajax ajax toch wat een slechte spelers hebben ze is het slechts team ooit Dankjewel Sven Mislintat en het ajax bestuur En de resterende bestuursleden Gewoon blijven zitten Die medeverantwoordelijk zijn geweest voor deze melange/puinzooi

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

WZAWWDB

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het Bayern Munchen van Nederland!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met Van Gaal erbij vrees ik voor hem dat het exit is. Het is al moeilijk om iemand te overtuigen maar ik denk dat Van Gaal overtuigen met hoe weinig vooruitgang er is bijna onmogelijk zijn.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dat zal voor de volgende trainer niet anders zijn. Louis in je nek is niet prettig werken. De Cruyff revolutie heeft niet gewerkt. Louis heeft gewonnen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het moge duidelijk zijn dat Ajax in een neergaande spiraal is. Maar wat wil je. De hand van een coach, in dit geval van Steijn, is niet zichtbaar. De spelers rommelen er maar wat aan, er is geen systeem, geen strategie, kortom niks. Als supporter en toeschouwer krijg je niks voor je dure centen, het is gewoon volksverlakkerij. Verliezen mag, maar niet altijd winnen kan niet, zeker niet wat Ajax betreft. Er zijn zeker redenen te vinden voor de ellende van Ajax: Steijn moet stante pede weg, al dan niet terecht of onterecht. Steijn heeft geen kijk en overzicht, zeker als je een dissonant als Taylor de hele wedstrijd laat uitspelen, weg en verbannen die Taylor. Bergwijn, de duurste speler van de ploeg brengt totaal niks op, hij is kwalitatief inferieur, Brobbey is de slechtste spits (?) van deze aardkloot, Rensch verhuren, verkopen of laten bank zitten. Als je als Steijn zijnde dit niet ziet dan mis je wat in je vakmanschap. Een goede trainer zou een mix van jong talent samen met enkele van de nieuwe aankopen in elk geval, een geloofwaardig elftal het veld kunnen insturen. Dit Ajax zal niet eens de nacompetitie overleven. Het is te hopen dat de winterstop wat positiefs voor Ajax zal voortbrengen.

Ron@home
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Krotje: logisch dat de hand van Steijn niet zichtbaar is! Driekwart van de spelers kwam pas lang nadat de competitie al van start was gegaan binnen. Werden zo vanaf Schiphol in een Ajax-shirt gehesen en het veld op gestuurd. Er zijn er bij die niet eens Engels spreken, laat staan Nederlands! Daarbij hebben ze veelal de voetballende kwaliteiten niet om de hand van Steijn uit te kunnen voeren. Dat je afhankelijk wordt van een 'dissonant' als Taylor zegt eigenlijk al genoeg. Hato had met zijn zeventien je ZWAKSTE schakel achterin moeten zijn, niet de man die het in zijn eentje moet gaan DRAGEN! DE grootste dissonant is de captain: Bergwijn. Met hem is de ondergang van Ajax ingezet. Doordat hij als slecht passend puzzelstukje per se moest spelen, werd het hele elftal door elkaar gegooid en het spelsysteem ontwricht. Ook Berghuis werd aangetrokken en heeft daarna nimmer meer het niveau gehaald dat hij bij Feyenoord had. Allemaal zaken waar Steijn an sich weinig schuld aan heeft. Desalniettemin zie ik in Steijn toch ook niet de juiste man op de juiste plek. Wellicht dat Mourinho er nog wat van kan maken. Maar of ik dát in de ArenA wil zien....

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb het idee dat iedereen weet wat er bij Ajax moet gebeuren. Trainer eruit is halve oplossing want wie moet hem opvolgen? Goede trainers zijn allen bezet. Trainer heeft geen binding met de spelers maar hoe weet je dat? Ben jij dagelijks tussen de spelersgroep betrokken? Die en die spelers eruit en verkopen maar ik hoor niet wie dan wel om het team te VERSTERKEN. Bestuursleden wegwezen want Ajax kan immers ook zonder bestuur. Elke nuance ontbreekt.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kritiek hebben is makkelijk maar die analisten komen mijn strot uit. Wie komt met de oplossing? Eerst schoon schip maken en van bovenaf beginnen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen