Louis van Gaal en Alex Kroes vellen oordeel over positie van Maurice Steijn bij Ajax

19 oktober 2023, 09:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax-trainer Maurice Steijn blijft vooralsnog in het zadel zitten. Hoewel er vanuit de achterban heel veel kritiek is op de oefenmeester, geniet hij het vertrouwen van de huidige en toekomstige beleidsbepalers. Toch blijft het op langere termijn wel onzeker voor de trainer van de Amsterdammers.

“Vooralsnog heeft Steijn – afkomstig uit de koker van Mislintat – het vertrouwen van Van Gaal, Kroes en de zittende directie”, schrijft De Telegraaf, ondanks dat er werd geïnformeerd naar Mitchell van der Gaag en John van ’t Schip genoemd werd als interim-coach. “Iedereen beseft dat Steijn onder de moeilijkste omstandigheden moet werken, met een selectie die de slechtste is sinds jaren. Bovendien zou Van Halst bij een congé van Steijn als mede-architect van de huidige selectie zijn laatste beetje geloofwaardigheid verliezen.”

Artikel gaat verder onder video

Toch weet de ochtendkrant dat het voor Steijn hoe dan ook lastig kan worden. Als de resultaten slecht zijn, kan het op korte termijn al omslaan. “Het is zeer de vraag of Steijn, op wie prestatief, tactisch en in de omgang met de spelers wel degelijk iets valt aan te merken, het gaat redden. Na een nederlaag bij hekkensluiter FC Utrecht kan de wereld er zondag al heel anders uitzien.”

Maar ook als de resultaten beter worden van Ajax, moet Steijn op langere termijn vrezen voor zijn baan. “Zelfs als hij de negatieve spiraal weet te doorbreken, is het een voetbalwet dat nieuwe eindverantwoordelijken uiteindelijk hun eigen coach zullen neerzetten”, schrijft het medium. In alle gevallen wordt het voor Steijn dus lastig genoeg om te overleven.

Maurice Steijn is nog altijd de juiste trainer voor Ajax.

Laden...
458 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat vindt ik terecht Dat steijn aan het stuur blijft Nu nog de spelers groep opruimen Die er door de mand vallen En niets aan waarde toevoegen Ik denk dat van gaal en kroes het ook wel zien dat dit niet het elftal is waar ajax het ver mee Gaat schoppen

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat vinden andere clubs ook, die zijn erg blij met Stein bij Ajax.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sinds wanneer is Alex Kroes in dienst van Ajax om dat al mede te besluiten? Die geeft AZ ook werkelijk alle verkeerde redenen om hem niet eerder te laten gaan en moet niet vreemd opkijken dat men er vandaag niet uit gaat komen. Typisch een gevalletje : De huid niet verkopen voordat de beer geschoten is.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat Ajax maar eerst minimaal de laatste 6 a 8 gekochte spelers verkopen. Als dat gedaan is meteen vier jeugdspelers toevoegen, dit omdat zij het Ajax-systeem wél heel erg goed kennen. Naast deze vier jeugdspelers drie of vier topspelers halen. Een voor de verdediging twee voor het middenveld en één voor de aanval. Wel bij voorkeur twee verdedigende middenvelders daar Ajax daar de zwakste schakel heeft in de verdedigende opzicht. Dit is altijd zichtbaar met Europees voetbal en tegen de vier sterkste clubs in de eredivisie. Clubs zoals Feyenoord, PSV, Twente en AZ. Tegen AZ is dat weer eens bewezen ! !

jan van marsbergen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zit nietconstant e vitten op de trainer. Hij heeft geen kans en mogelijkheid gehad om ot ee beterresutaatte komen.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laten we maar eerst afwachten de komende 2 tot 5 weken, dit omdat de ontwikkelingen steeds anders worden met ander nieuws ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen