Van der Vaart ziet een heel andere kandidaat om naast Frenkie de Jong te spelen

22 oktober 2023, 23:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Rafael van der Vaart vindt Jordy Clasie een kandidaat voor een plek op het middenveld van het Nederlands elftal. Clasie behoort tot de uitblinkers van AZ, dat met 25 punten uit 9 wedstrijden op de tweede plaats staat.

Net als twee weken geleden wordt de rol van Clasie belicht in Studio Voetbal. Jeroen Stekelenburg vindt Clasie ‘echt fantastisch’ en daar kan Van der Vaart zich in vinden. “We hebben het vaak over wie naast Frenkie moet spelen. Reijnders gaat wat te veel diep. Maar als je De Roon of Veerman wel opstelt, moeten we ook een keer denken aan Clasie. Hij doet het zo goed. Op een gegeven moment verdien je het.”

Artikel gaat verder onder video

Clasie speelde zeventien interlands, maar zijn laatste dateert van november 2016. Tafelgenoot Pierre van Hooijdonk noemt ook Jerdy Schouten en Ryan Gravenberch als opties voor Ronald Koeman; zij zaten deze maand ook niet bij de selectie. “Ja, het is druk”, weet Van der Vaart, die bij AZ niet alleen van Clasie geniet. “Ik vind AZ zo’n geniepig goed elftal. Ze zijn zo comfortabel aan de bal, ook tegen goede ploegen. Het is een gevaarlijke outsider voor de titel.”

AZ won zaterdag met 3-0 van sc Heerenveen en liet dit seizoen alleen punten liggen tegen Heracles Almelo (1-1). Koploper PSV is nog foutloos en heeft twee punten meer dan AZ; nummer drie Feyenoord heeft twee punten achterstand op de Alkmaarders.

Zou jij Jordy Clasie selecteren voor Oranje?

Laden...
1036 stemmen

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Clasie zou idd niet misstaan in Oranje naast Frenkie....of een andere speler.De door van Hoojdonk genoemde Gravenberch speelt op dit moment nauwelijks en is daarbij net als Frenkie een linkermiddenvelder, net zoals Veerman en Koopmeiners. Q. Timber komt eraan in dit rijtje. Als rechtermiddenvelder/controleur staan al Wieffer/ De roon/Reijnders genoteerd. Jerdy Schouten zou in dit geval beter functioneren als de Roon (exit).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen