Oud-topscheidsrechter vindt dat NEC wordt bestolen: 'Schoolvoorbeeld van een strafschop'

26 november 2023, 16:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN / X

Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende vindt dat N.E.C. zondagmiddag een strafschop had moeten krijgen in het thuisduel met Go Ahead Eagles. Aanvaller Koki Ogawa werd in de ogen van Van der Ende overduidelijk naar de grond gewerkt door tegenstander Jamal Amofa, maar scheidsrechter Robin Hensgens wilde niets van een penalty weten.

Volg hier het liveverslag van de wedstrijd tussen NEC en Go Ahead Eagles

Artikel gaat verder onder video

Na 33 minuten spelen probeerde Youri Baas met een indraaiende voorzet de Japanner Ogawa te bereiken bij de eerste paal. Die ging echter naar de grond na - op het oog - contact met Amofa. Ondanks protesten van de N.E.C.-spelers besloot Hensgens de bal echter niet op de stip te letten. Ook de VAR greep niet in, waardoor het nog altijd 0-0 staat in Nijmegen.

Van der Ende schrijft op X dat hij 'veel vragen' krijgt over het moment. Wat de oud-toparbiter betreft zat Hensgens er helemaal naast en mag N.E.C. zich bestolen voelen. "Ogawa werd met twee handen in de rug geduwd door Amofa", stelt Van der Ende vast. "Ik noem dit een schoolvoorbeeld van een strafschop."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Van der Ende zo'n commentaar levert waarom dan eenzijdig en niet bij andere clubs waar het vaak nog veel erger is en gewoon met de mantel der liefde bedekt wordt. Ik ken heel die scheidsrechter niet en zal wel een strafschop zijn die dus niet gegeven wordt maar zijn er niet meer gevallen Van de Ende waar je dan op moet reageren zoals geen buitenspel, wel of geen rood, was het bij PSV geen rood??? was het voor Vitesse buitenspel, en zo kunnen we elk weekend wel alles bij elkaar nemen maar U als oud scheidsrechter moet gewoon keurig in het gareel lopen van de KNVB en geen andere scheidsrechters gaan bekritseren. zo'n ster was u nu ook niet en hebt ook gouten gemaakt aan de lopende band.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen