Feyenoord komt na Super League-nieuws met statement naar buiten

21 december 2023, 16:44
Foto: © Imago

Feyenoord heeft naar aanleiding van de uitspraak van het Europees Hof over de Super League een statement naar buiten gebracht. Deze donderdag werd bekend dat de UEFA en de FIFA clubs niet mogen verbieden een eigen competitie te organiseren.

"Net als andere clubs heeft Feyenoord kennisgenomen van de uitspraak van het Europese Hof dat de UEFA en FIFA clubs niet mogen verbieden om een competitie zoals de Super League te beginnen", begint het statement dat op de website van Feyenoord is gepubliceerd.

Artikel gaat verder onder video

Feyenoord benadrukt geen toezeggingen te hebben gedaan en ook nog nooit met de mensen achter de eventuele Super League te hebben gesproken, zoals in sommige buitenlandse publicaties wordt gesuggereerd. "Met wat de club tot nu toe weet, heeft het twijfels of dit initiatief voor de meeste clubs en voor de nationale competities een goed idee is."

Via de European Club Association (ECA), een organisatie die Europese clubs vertegenwoordigt, zal Feyenoord blijven meedenken over de toekomst verbeteringen binnen het Europese voetbal en het versterken van de positie van het Nederlandse voetbal. "Uiteraard blijft Feyenoord alle ontwikkelingen nauwgezet volgen."

De Super League: een goed of slecht idee?

Laden...
739 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

hunteklaas
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik ben het volledig eens met Feyenoord en hoop dat alle clubs hun verstand gebruiken en niet meegaan in de hebzucht van Perez. Laten we samenwerken om het Europese voetbal te verbeteren in plaats van ons te laten verdelen door een paar rijke mannen met eigenbelang

Maister
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Deze zogenaamde Super League zal alleen maar leiden tot meer ongelijkheid en de macht van de rijke clubs vergroten. Feyenoord heeft terecht twijfels over dit initiatief.

real8madrid
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het is goed om te zien dat Feyenoord kritisch blijft en niet zomaar meegaat in de plannen voor een Super League. Laten we hopen dat er ook naar de belangen van kleinere clubs en nationale competities wordt gekeken in deze discussie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen