'Bayern München doet ultieme poging om deal te kapen en concurrent voor De Ligt te halen'

10 januari 2024, 08:23   Bijgewerkt: 10 januari 2024, 09:01
Foto: © Imago

Bayern München doet een ultieme poging om de transfer van Genoa-verdediger Radu Dragusin naar Tottenham Hotspur te kapen. De 21-jarige Roemeen leek dinsdag vrijwel zeker naar de Londense club van Micky van de Ven te gaan vertrekken, maar de Duitse Rekordmeister probeert daar te elfder ure nog een stokje voor te steken en Dragusin als extra concurrent voor Matthijs de Ligt naar Beieren te halen.

Dragusin werd afgelopen zomer voor 5,5 miljoen euro door Genoa overgenomen van competitiegenoot Juventus. De twaalfvoudig international maakt dit seizoen grote indruk bij de huidige nummer twaalf van de Serie A. Zo becijfert WhoScored dat de Roemeen gemiddeld 0,1 keer per wedstrijd voorbij wordt gedribbeld, het laagste aantal van alle verdedigers in de vijf grootste competities van Europa. Het is dan ook niet vreemd dat The Spurs hem deze winter als verdedigende versterking naar Noord-Londen willen halen. Dinsdag leek de deal in kannen en kruiken: Genoa zou 25 miljoen euro ontvangen, wat door bonussen kan oplopen tot 30 miljoen euro. Bovendien zou Spurs-verdediger Jed Spence op huurbasis de omgekeerde weg bewandelen.

Artikel gaat verder onder video

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt echter dat Bayern op het laatste moment probeert de deal te kapen. "Bayern heeft vannacht een salarisvoorstel naar Dragusin gestuurd", schrijft de Italiaan op X. "Ook is het project van de club aan de Roemeense centrale verdediger gepresenteerd", vervolgt Romano. Sky-journalist Florian Plettenberg meldt ondertussen dat Bayern het bod van Tottenham min of meer evenaart. De club zou initieel 23 miljoen euro op tafel willen leggen, met 7,5 miljoen euro aan bonussen. Voor de verdediger zou een contract tot medio 2029 klaarliggen. Het kamp-Dragusin zou woensdag de definitieve beslissing gaan nemen over de toekomst van de Roemeen, die dus in Londen óf in München zou komen te liggen.

Mocht de opzet van Bayern slagen, dan krijgt De Ligt er dus een extra concurrent bij. De 24-jarige Oranje-international is dit seizoen niet standaard verzekerd van een basisplaats onder trainer Thomas Tuchel, die regelmatig de voorkeur geeft aan een centrum bestaande uit de Fransman Dayot Upamecano en de Zuid-Koreaan Kim Min-jae. Laatstgenoemde is momenteel met zijn land actief op de Azië Cup, mede daardoor zou Bayern een extra verdediger aan de selectie willen toevoegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen