Van Basten geeft dringend advies: 'Ajax heeft zo'n type nodig, maar hij wordt te oud'

7 januari 2024, 15:55
Foto: © Ziggo Sport

Marco van Basten adviseert Ajax om zich te versterken met een speler die de boel op sleeptouw kan nemen. Het is de analist zondag eens te meer duidelijk geworden dat het Amsterdammers aan leiderschap ontbeert. Ajax won zondag weliswaar het oefenduel met Hannover 96 (2-1), maar viel na rust terug naar een bedenkelijk niveau.

"Dat is een beetje kenmerkend voor een team dat in de moeilijkheden zit", analyseert Van Basten bij Ziggo Sport. "Ze willen wel, maar het lukt ze niet. Dan heb je een paar jongens in het team nodig die de beuk erin gooien, de boel motiveren en stimuleren. Die jongens zijn er gewoon niet."

Artikel gaat verder onder video

Het probleem moet volgens Van Basten opgelost worden door de selectie te versterken. "Je kunt niet van een rustige jongen een schreeuwer maken", wijst de oud-bondscoach van het Nederlands elftal naar het gebrek aan (verbale) leiders binnen de selectie van Ajax.

"Of het op te lossen is met de komst van één speler? Dat hoop je. In de Raad van Commissarissen zit Jan van Halst. Ajax heeft zo'n type nodig. Dat zou enorm helpen. Maar hij wordt te oud", lacht Van Basten.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Een type als Jan van Halst of Jan Wouters moet spoedig worden gehaald voor het middenveld ! !

BENNINK24
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Van Basten, een type van Halst ??? Nou volgens mij is dat ook het type dat mede verantwoordelijk is , Ajax naar de kloten te helpen !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen