FC Twente trekt keiharde conclusie na veroordeling van Joshua Brenet

26 maart 2024, 20:57   Bijgewerkt: 26 maart 2024, 21:14
Foto: © Imago

Joshua Brenet heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Twente al gespeeld. Na zijn veroordeling voor het rijden zonder rijbewijs stuurt de club aan op de ontbinding van zijn contract, zo weet Voetbal International.

Naar verwachting worden de formaliteiten spoedig afgerond en is Brenet binnenkort dus clubloos. Twente wacht het hoger beroep van Brenet niet af en wil dat de wegen zo snel mogelijk scheiden. De dertigjarige rechtsback speelt sinds januari 2022 voor FC Twente en kwam tot 74 officiële wedstrijden voor de club.

Artikel gaat verder onder video

Brenet werd door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een celstraf van vier weken omdat hij tot twee keer toe achter het stuur van zijn auto kroop nadat hij zijn rijbewijs had moeten inleveren. De 30-jarige rechtsback krijgt er bovendien nog een taakstraf van 20 uur overheen, die stond nog voorwaardelijk uit na een eerdere veroordeling. Die had hij voorwaardelijk opgelegd gekregen toen hij in 2021 werd veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Joey Kooij krijgt het zwaar te verduren tijdens PSV - FC Twente, onder meer van Michiel Kramer

Michiel Kramer haalt uit naar Joey Kooij, na diens controversiële besluit om een doelpunt van FC Twente af te keuren tegen PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Vito
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hypocriete Tukkers, Hadden ze dat ook gedaan als Brenet had bijgetekend? Nee, ze waren op de hoogte van eerdere veroordelingen. Blijven halve Duitsers. Je kan hem ook traject met begeleiding aanbieden. Aflopend contract dat doe je niet, kost je geld. Misschien had hij dan wel bijgetekend.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tja wat als.. Maar om iemand te ontbinden voor het rijden zonder rijbewijs.. vind het persoonlijk wat overdreven. Dit had Ajax bij een Promes moeten doen maar die wouden er nog wat aan verdienen . Dat is misdadig van de club zelf.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je nu nog wat gaat werken aan je narratief en interpunctie, krijgen je verhaaltjes wat meer diepgang Rudolf H.

FriesR
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De eer en naam van een club moeten beschermd worden en als iemand dan meerdere keren de wet overtreed dan moet je afscheid nemen. En die van wolfswinkel vind ik een heel irritant mannetje. Dus je mag de wet overtreden maar niet gestraft worden? Wat een mes in de rug van de directie. Die kwal word wel betaald door Twente.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen