Levchenko walgt van FC Twente: 'Veel clubs zijn schuldig aan de dood van Oekraïners'

10 maart 2024, 13:01
Foto: © Imago

Evgeniy Levchenko is niet blij met Europese clubs die nog altijd deals sluiten met Russische clubs. Onder andere FC Twente staat bij de Oekraïens-Nederlandse voormalig voetballer niet echt hoog in aanzien, nadat de Tukkers Manfred Ugalde aan Spartak Moskou hebben verkocht.

"Krankzinnig en pijnlijk”, reageert Levchenko, voorzitter van de spelersvakbond VVCS, in gesprek met Follow the Money. “Technisch gezien zal het waarschijnlijk zo zijn dat FC Twente geen sancties heeft overtreden, maar vanuit moreel perspectief zijn veel clubs schuldig aan de dood van Oekraïners”, klinken de harde woorden van de voormalig speler van onder andere FC Groningen, Sparta Rotterdam en SC Cambuur.

Artikel gaat verder onder video

Spartak Moskou is eigendom van twee oligarchen (Leonid Fedun en Vagit Alekperov), naar verluidt bekenden van president Vladimir Poetin. Zij staan echter niet op de sanctielijsten van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waardoor Twente in principe zaken met de Russische club mocht doen.

Lees ook: FC Twente meldt groot nieuws: 'Hij stapt op vanwege transfer van Manfred Ugalde'

"Dat is natuurlijk een heel mooi excuus", vindt Levchenko, die vindt dat Twente de transfer had kunnen blokkeren, ook als Ugalde dan niet meer voor Twente had willen spelen. "Je moet je niet door dat soort spelers laten chanteren." Een opvallende uitspraak gezien zijn functie als voorzitter van de VVCS. Twente ontving naar verluidt vijftien miljoen euro (inclusief bonussen) voor de verkoop van Ugalde, een recorddeal voor de Eredivisionist.

Ben je het eens met de kritiek van Evgeniy Levchenko?

Laden...
471 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Er word echt gedaan alsof die Russische clubs geld doneren aan Putin, of dat elke Rus per definitie slecht is en elke Russische organizatie/sportclub niet te vertrouwen is. Stop met elke Rus in Rusland zo neer te zetten, en stop met het mixen van politieke overtuigingen in voetbal. Ik ben natuurlijk voor Oekraïne maar kom op. Om een club dat zaken doet met een Russische club die misschien totaal niet eens is met Putin te beschuldigen van indirecte moord vind ik zeer verwerpelijk.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Met je eens . Je moet sport en politiek ook gescheiden houden . Levchenko is emotioneel veelste betrokken . Dus misschien op dit moment ook niet de man voor deze job

Technico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Politiek en voetbal zijn in Rusland niet gescheiden. Bijna alle clubs zijn eigendom van lui die gelieerd zijn aan Putin. (Olie, olie, olie..)

Mike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Spartak Moskou is eigendom van twee oligarchen (Leonid Fedun en Vagit Alekperov), naar verluidt bekenden van president Vladimir Poetin. Zij staan echter niet op de sanctielijsten van de Europese Unie." Dit zegt toch alles al. Als ze niet op de sanctielijsten staan dan mag het. Moet je dan alles club uit Nederland voorbij gaan aan alle incidenten. Ik hoor ook niets over Israel (die wel veroordeelt zijn door het hof in Den Haag).. Beetje met twee maten meten. Afgezien of je inderdaad politiek en sport moet combineren.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Over die oorlog moet je de chuld bij Amerika en Engeland leggen. Die hebben in de beginfase van die oorlog de vredesonderhandelingen tussen rusland en de Oekraine getorpedeerd. Het grote belang van hun 3 militaire biolabs in de Oekraine, opgericht door de zoon van Biden, te beschermen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen