Alex Pastoor vertrekt aan het einde van het seizoen bij Almere City FC

15 april 2024, 16:03   Bijgewerkt: 15 april 2024, 16:28
Foto: © Imago

Alex Pastoor, de huidige coach van Almere City, vertrekt aan het einde van het seizoen bij zijn huidige werkgever. Met Pastoor promoveerde Almere vorig seizoen nog van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie, en de ploeg uit Flevoland lijkt inmiddels ook wel gehandhaafd te zijn dit seizoen, maar aan de samenwerking tussen Alex Pastoor en Almere City komt dus een einde.

De coach van de club uit de polder aan het woord nadat bekend werd dat hij volgend seizoen niet meer in Almere aan het roer staat. “Het was een geweldige tijd, waarbij het mijn opdracht was om de prestatiecultuur verder te ontwikkelen. Dat is mijns inziens goed gelukt, vooral door de optimale samenwerking met de leiding van de club, de staf en de spelers. Deze reis is nog niet voorbij, wat voor ons allen inhoudt dat we de slotfase van de competitie met extra energie zullen ingaan.”

Artikel gaat verder onder video

Een mogelijke opvolger voor Pastoor kan Rick Kruys zijn. Aan het einde van het seizoen vertrekt Kruys namelijk bij VVV-Venlo. Dat gat wordt op zijn beurt weer opgevuld door John Lammers, die daar vanaf volgend seizoen hoofdcoach wordt. Vorig seizoen verloor Kruys met zijn VVV in de play-offs nog in het Yanmar Stadion van het Almere van Pastoor.

Technisch manager Johan Hansma neemt afscheid van Pastoor. “Alex heeft een hele belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en de prachtige sportieve successen van Almere City FC en laat een technische blauwdruk achter waar wij verder op kunnen doorbouwen. Ik kijk terug op een zeer fijne samenwerking en ik wens Alex en zijn gezin het beste voor de toekomst.”

Het succes van Almere City vorig seizoen was mede te danken aan de prestaties van Pastoor, zo weet ook algemeen directeur John Bes. “Ik ben trots op het avontuur dat we destijds samen zijn aangegaan en zal Alex voor altijd dankbaar blijven dat hij Almere City FC aan de sportieve status heeft geholpen die het mijns inziens verdient.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hilariteit bij Rondo om favoriet restaurant Van der Vaart: ‘Waarom lach je nou?’

Aan het einde van de uitzending van Rondo vraagt presentator Wytse van der Goot de tafelgasten naar het lekkerste restaurant waar zij ooit hebben gegeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen