Supporterscollectief Nederland luidt de noodklok na plannen nieuw kabinet: 'Volkssport komt in gevaar'

24 mei 2024, 12:33   Bijgewerkt: 24 mei 2024, 13:17
Foto: © Imago

Als het aan Supporterscollectief Nederland ligt dan wordt de voorgenomen btw-verhoging op kaarten voor voetbalwedstrijden teruggedraaid. In het hoofdlijnenakkoord werd duidelijk dat het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB voornemens is om de btw op culturele goederen en diensten, waar ook sportevenementen onder vallen, te verhogen van 9 naar 21 procent.

Volgens de belangenbehartiger van alle voetbalsupporters wordt met deze btw-verhoging het bezoeken van voetbalwedstrijden minder toegankelijk en moet voetbal juist betaalbaar blijven. “Het kabinet zegt op te komen voor de gewone man, maar maakt het hiermee juist moeilijker voor mensen om volkssport nummer één te bezoeken”, aldus Matthijs Keuning, voorzitter van Supporterscollectief Nederland. “Met name voor jongeren en mensen met lagere inkomens wordt het moeilijker om naar het stadion te komen.”

Artikel gaat verder onder video

“De kracht van voetbal is juist dat mensen met verschillende achtergronden hier samenkomen”, vervolgt Keuning. “Dat komt in gevaar als voetbal alleen nog betaalbaar is voor mensen met een goed inkomen. Voetbal moet een volkssport blijven, geen elitesport”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt in 2024/25

Rafael van der Vaart durft alvast te voorspellen welke ploeg in het seizoen 2024/25 met de landstitel aan de haal gaat.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Henk Postulart
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Laat de grote directeuren en de grote voetballers maar een steentje bijdragen zo kunnen de kaarten ook goedkoper worden

gtsb
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Sorry maar hoe zie je dat voor je dan . Jij gaat als grote directeur ook niet je spullen goedkoop leveren aan mensen die het moeilijk hebben .

gtsb
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Nou kan ik het nog wel betalen . Maar ik vind ook dat de kaartjes wel betaalbaar moet blijven voor veel mensen . Idd voetbal is voor het volk . En niet voor de elite. Als je alleen al kijkt bij veel cl wedstrijden en de grotere competities . Het is braaf zitten ,klappen mag nog en veelste veel betalen . Ik hoor steeds meer supporters die jarenlang een seizoenskaart hadden ,zeggen dat het niet meer haalbaar is . Elke zomer vallen er die hard supporters weg . Bij veel clubs . Of nog wel seizoenskaart maar europees niet meer . Nog een paar jaar en het is voor de elite

evanzet
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Ja jongens, dat krijg je als je massaal op de PVV stemt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen