‘Ajax weet wat Aydin moet kosten, miljoenenbedrag gevraagd door Alanyaspor’

12 juni 2024, 14:33
Foto: © Imago

Ajax weet wat het moet betalen om Oguz Aydin over te nemen van Alanyaspor. Volgens Yagiz Sabuncuoglu van Sports Digitale verlangt de Turkse nummer acht een bedrag van zes miljoen euro voor de vleugelaanvaller.

Eind mei kwam naar buiten dat Ajax de gesprekken over de transfer van Aydin had geopend. De in Den Haag geboren Turk die tot 2016 actief was in de jeugdopleiding van AZ is een bekende van Francesco Farioli, de nieuwe trainer van de Amsterdammers. Het tweetal werkte tussen 2021 en 2023 samen bij Alanyaspor.

Artikel gaat verder onder video

Onder de huidige keuzeheer van Ajax kwam Aydin in twee seizoenen tot 42 duels in alle competities, waarin hij negen keer trefzeker was en twee keer als aangever fungeerde. Afgelopen seizoen stond de buitenspeler in 38 wedstrijden op het veld en was hij goed voor dertien goals en acht assists.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Transfer naar Ajax plots zéér reëel na komst Farioli: ‘Hij houdt van spelers zoals hij’

Jeremain Lens en Derrick Luckassen denken dat de overgang van Francesco Farioli naar Ajax een gewenst effect gaat opleveren.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hebben ze bij Ajax geen andere contacten dan in Tur ?

dilima1966
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Ze zoeken een type Anthony neres nou dan moet je niet in Turkije zijn voor aydin ga dan voor Juan dos Santos san Paulo die jong kan op meer plaatsen spelen rechts vleugels en links twee benige schieten en in de spits

LCA
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Klinkt als een weloverwogen keuze. Die jongen is dus Nederlands en kost niet te veel. Qua salaris zal het ook stukken minder hoeven te zijn dan voor iemand met een paspoort van buiten de EU (is ook waarom die Argentijn met Italiaans paspoort bij Feyenoord in beeld is). Zijn stats tonen aan dat er progressie in zit, dus wie weet is dit wel iemand die er direct staat op die positie.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

fabiola vind hem goed dus kopen. Deze man krijgt de vrije hand in de aankopen. Goed plan.

infielder
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ik vind het vet hij komt bij mij uit de buurt en speelde als 9 jarige altijd met die boys van 17.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen