Doelman Flekken maakt mooie transfer naar de Bundesliga

14 mei 2018, 18:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nederlander Mark Flekken speelt volgend seizoen in de Bundesliga. De 24-jarige doelman verruilt MSV Duisburg voor SC Freiburg. De Limburger speelt al zijn hele profcarrière in Duitsland. In het verleden stond Flekken onder contract bij Alemannia Aachen en Greuther Fürth.

Flekken is oorspronkelijk afkomstig uit de jeugdopleiding van Roda JC, die hij vroeg verliet voor Aachen. In de Bundesliga speelde hij nog nooit. "Ik heb geweldige momenten gehad bij Duisburg, maar kijk nu uit naar mijn volgende stap bij Freiburg", zegt Flekken op de website van zijn nieuwe club.

Freiburg heeft plannen voor de langere termijn met Flekken. "Hij heeft op jonge leeftijd ervaring in de 2. Bundesliga opgedaan", zegt technisch directeur Klemens Hartenbach. "We zijn er zeker van dat hij van toegevoegde waarde is."

Beelden van Flekken gingen begin dit jaar de hele wereld over. Terwijl hij aan zijn bidon lurkte, kreeg Duisburg een doelpunt tegen. Flekken had niet door dat een goal van zijn ploeg was afgekeurd en het spel weer was hervat.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen