FIFPro: Ajax had de WK-gangers nog niet moeten inzetten

30 juli 2018, 16:07

De FIFPro heeft kritiek op Ajax geleverd: het inzetten van Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, Lasse Schöne en Dusan Tadic in de Champions League-ontmoeting met Sturm Graz was volgens de spelersvakbond een slechte zaak en zelfs 'gevaarlijk voor de gezondheid'. In een officieel statement vraagt de organisatie de aandacht voor het feit dat de spelers te weinig vakantie hebben gehad.

In totaal gaat het volgens de FIFPro om minimaal vijftien voetballers die twee tot vier weken na de deelname aan het WK in Rusland alweer hebben gespeeld in officiële UEFA-competities. Onder hen is dus een flink aantal Ajacieden. "Hoewel we de financiële gevolgen van deelname aan de Europa League of Champions League begrijpen, roept de FIFPro op tot een verplichte rustperiode voor de spelers van minimaal vier weken tussen beide seizoenen in", laten ze weten. 

Volgens de bond hebben spelers minimaal vier weken rust nodig voor ze aan het nieuwe seizoen moeten beginnen. Voor de WK-gangers van Ajax was dat deze zomer niet het geval: hoewel Erik ten Hag ook vond dat de spelers te weinig rust hebben gehad, deed hij wel een beroep op hen, van wie drie zelfs negentig minuten mee deden. "Vijftien dagen na een WK-finale alweer aan een nieuw seizoen beginnen kán niet goed zijn voor de kwaliteit van het voetbal", sprak Ten Hag destijds over de situatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen