Crisis PSV compleet na verlies in Europa League tegen LASK Linz

7 november 2019, 20:58   Bijgewerkt: 8 november 2019, 10:18

PSV kende donderdag een desastreuze avond in de Oostenrijkse stad Linz. LASK was met 4-1 te sterk voor de Eindhovenaren en stak vooralsnog een stokje voor overwintering van PSV in Europa. PSV kwam vroeg op voorsprong dankzij een discutabele penalty van Daniel Schwaab, maar werd vervolgens overlopen door LASK, dat zich overtuigend voorbij PSV knokte.

De wedstrijd van vanavond werd gezien als een mogelijk kantelpunt voor PSV. In een tijd van onvrede en onzekerheid was PSV broodnodig toe aan goed nieuws. Ondanks tegenvallende resultaten in de Eredivisie stonden de Eindhovenaren voorafgaand aan de wedstrijd bovenaan in de Europa League-poule, met zeven punten na drie duels. Bij winst was de ploeg zeker van overwintering, maar de avond zou volledig anders verlopen.

Na de treffer werden de Eindhovenaren voorbijgestreefd door de ploeg uit Oostenrijk. PSV kende veel moeite met het stugge LASK Linz, dat opportunistisch te werk ging. De Oostenrijkers creëerden in de eerste helft al de nodige mogelijkheden. Met name Reinhold Rantfl stichtte veel gevaar door keer op keer op de rechterflank voorbij Michal Sadílek te stoten. Tot een treffer kwam de ploeg uit Oostenrijk in de eerste helft echter nog niet.

Dat was anders na de pauze. Pablo Rosario wist een inzet nog van de lijn te halen, maar in de 56e minuut was het niet meer te houden: smaakmaker Reinhold Rantfl schoot van dichtbij de 1-1 tegen de touwen. De middenvelder was er als de kippen bij om de bal hard en laag in de korte hoek van Zoet te schieten, nadat PSV de bal achterin niet weg kreeg. Zoet zat er nog wel aan, maar kon de inzet alleen nog maar het eigen zijnet in boksen.

LASK hield de druk op PSV en kwam niet veel later tot een tweede treffer. Jeroen Zoet wist een lage inzet in de verre hoek nog te keren, maar de doelman was niet op tijd terug in zijn doel om de rebound van aanvaller Dominik Frieser ook nog te pareren. De 2-1 van Frieser betekende de doodsteek voor de Eindhovenaren, die ook nog derde en vierde treffer om de oren kregen. Invaller João Klauss werd tweemaal volledig vrijgelaten door het falende PSV-centrum, bestaande uit Nick Viergever en Daniel Schwaab. De invallende spits scoorde met twee identieke kopgoals en zette de 4-1 eindstand op het scorebord.

Opstelling en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 5.5, Denzel Dumfries 5, Daniel Schwaab 4.5, Nick Viergever 4, Michal Sadílek 3; Pablo Rosario 5, Mohamed Ihattaren 5.5, Érick Gutiérrez 4; Ritsu Doan 4 ('64. Amar Catic 5), Bruma 4, Cody Gakpo 4.5.

Man of the match: Mohamed Ihattaren 5.5

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Wil jij een shirt met de handtekeningen van ALLE PSV'ers erop? Dan is dit je kans!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen