Bruno Silva: "Geen spijt van Ajax, maar pakte anders uit"

22 mei 2020, 17:21

Bruno Silva had zich zijn periode bij Ajax anders voorgesteld. In januari 2008 forceerde de rechtsback een vertrek bij FC Groningen en tekende hij bij Ajax. "Ik was goed op mijn plek tot Marco van Basten kwam", blikt de veertigjarige Uruguayaan terug.

Van Basten werd na het EK 2008 met Oranje de nieuwe trainer van Ajax. "Hij had een andere visie op hoe we moesten spelen", zegt Silva tegen ELF Voetbal. "Daar paste ik niet in. Ik deed er alles aan om het tegendeel te bewijzen, maar meer dan hard werken kon ik niet. Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Ajax, maar het pakte anders uit dan ik had verwacht."

Na zijn Ajax-periode vervolgde Silva zijn carrière in Brazilië bij Internacional en in Uruguay bij Cerro Largo. Tegenwoordig richt de gestopte verdediger zich op een trainersloopbaan. "Ik ben bezig mijn papieren te halen. Ik kijk nu veel voetbal, wissel ideeën uit met coaches, zoals Ron Jans, maar ook Gonzalo García van FC Twente", vertelt Silva. "Ik heb mijn jeugddroom om profvoetballer te worden vervuld. Ik ben er trots op dat ik dankzij het voetbal mijn moeder en mijn familie heb kunnen helpen. Daarvoor ben ik ook FC Groningen en Ajax dankbaar."

Geld winnen tijdens de Bundesliga? Meld je dan nu aan bij Zweeler!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen