AZ kent mogelijke opponenten tweede voorronde CL

26 juli 2020, 09:39

AZ kent sinds zaterdagavond alle mogelijke tegenstanders in de tweede voorronde van de Champions League. Bij de loting op 10 augustus genieten de Alkmaarders een ongeplaatste status, wat inhoudt dat zij aan een op papier sterkere tegenstander worden gekoppeld.

Besiktas, Viktoria Plzen en Rapid Wien zijn de mogelijke tegenstanders van AZ in de tweede voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Arne Slot kent ook al een deel van de mogelijke tegenstanders in de eventuele derde voorronde. Onder meer Benfica, Dinamo Kiev en AA Gent stromen dan in. Zowel de tweede als derde voorronde wordt over één wedstrijd gespeeld. De play-offs, de laatste drempel naar de groepsfase van de Champions League, worden over twee duels afgewerkt.

AZ speelt op 25 of 26 augustus de tweede voorronde, ervan uitgaande dat de Alkmaarders het aan Ajax gegeven Champions League-ticket niet meer bemachtigen. Tijdens de loting wordt ook bepaald of AZ de wedstrijd in de tweede voorronde thuis of uit speelt. Overleeft de club uit Alkmaar de kwalificatieronde, dan wacht op 15 of 16 september de derde voorronde. De play-offs worden op 22/23 en 29/30 september gespeeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen