Willems verrast en gaat aan de slag bij Duitse promovendus

25 augustus 2021, 17:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jetro Willems zet zijn carrière voort bij Greuther Fürth. De 27-jarige Nederlandse linkervleugelverdediger heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de Duitse promovendus. Willems was transfervrij na zijn vertrek bij Eintracht Frankfurt afgelopen zomer.

Willems was de voorbije periode op zoek naar een nieuwe club nadat zijn contract bij Eintracht Frankfurt niet werd verlengd. "Met Jetro halen we een zeer ervaren vleugelverdediger in huis die na een moeilijke tijd zijn weg terug wil vinden naar zijn oude niveau. Met zijn manier van voetballen past hij heel goed in ons eisenprofiel voor de linksbackpositie", reageert algemeen directeur Rachid Azzouzi.

Bij Greuther Fürth hoopt Willems zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Het is namelijk anderhalf jaar geleden dat de linkervleugelverdediger zijn laatste officiële wedstrijd speelde. Willems liep op 18 januari 2020, toen hij door Eintracht Frankfurt werd verhuurd aan Newcastle United, een ernstige knieblessure op. Willems keerde terug naar de Duitse club, raakte weer fit, maar kwam desalniettemin vorig seizoen geen enkele keer in actie voor Eintracht.

Met Willems haalt Greuther Fürth een 22-voudig Nederlands international in huis. "Jetro is een zeer goede voetballer die de drang naar voren heeft. Dit betekent dat we nu een goede competitieve situatie hebben op de linksbackpositie hebben", reageert trainer Stefan Leitl. Willems heeft zich de afgelopen maanden fit gehouden door te trainen met een fysiektrainer. "Ik kijk erg uit naar mijn rol in het team en het leren kennen van mijn ploeggenoten."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen