Schmidt noemt PSV - Ajax geen 'must-win'; twijfels over Zahavi

21 januari 2022 – Zondagmiddag om 14:30 uur staat dé kraker van dit Eredivisieweekend op het programma. Koploper PSV ontvangt dan in eigen huis Ajax, dat met slechts één punt minder tweede staat. Een kraker met grote belangen dus, al wilde trainer Roger Schmidt in aanloop naar het duel niet spreken van een 'must-win'. 

Schmidt noemt PSV - Ajax geen 'must-win'; twijfels over Zahavi

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Als we gelijkspelen, staan we nog steeds voor", zo legde Schmidt dat uit tegenover het Eindhovens Dagblad. Wel gaf hij aan dat die uitgangspositie weinig zal veranderen voor de manier waarop PSV het duel zal benaderen. Het is wel een wedstrijd die PSV koste wat kost wíl willen, zo benadrukte hij. "We kunnen een stap vooruit zetten."

Schmidt ging ook in op zijn aanpak voor het duel. "Ajax speelt vaak met dezelfde elf spelers, dus daar moeten we ons goed op instellen. Bij ons is er achterin voor Olivier Boscagli zeker een leidersrol weggelegd, nu André er tijdelijk uit is. Hij is daar volop mee bezig en ik denk dat hij dit verder kan uitbouwen."

Daarmee doelde Schmidt op de afwezigheid van André Ramalho, die zeker niet de enige is die de topper aan zich voorbij moet laten gaan. Net als de Braziliaan ontbreken ook Noni Madueke, Ryan Thomas en Carlos Vinícius door een blessure. Ibrahim Sangaré is nog altijd met Ivoorkust op de Afrika Cup, waar hij donderdag overigens scoorde.

Zahavi
Tegenover die blessures staat de terugkeer van Eran Zahavi, die tegen Telstar weer minuten maakte. Wel is het nog de vraag of hij tegen Ajax al in de spits zal beginnen. "We moeten dat bekijken, maar het is goed dat hij zijn rentree heeft gemaakt. Over zijn fitheid hoef ik me geen zorgen te maken. Ik weet dat hij alles, maar ook echt alles in het werk heeft gesteld. Zondag nemen we de beslissing." De jonge spitsen Maximiliano Romero en Fodé Fofana lijken de andere twee kandidaten te zijn. 

Reacties

PSV

gerelateerd