Makkelie geeft tekst en uitleg over goedgekeurde Mazraoui-goal

23 januari 2022 – Danny Makkelie (38) heeft tekst en uitleg gegeven over zijn beslissing om het doelpunt van Noussair Mazraoui goed te keuren. De leidsman liet na uitgebreid overleg met de VAR de treffer van Ajax staan in de topper tegen PSV.

Makkelie geeft tekst en uitleg over goedgekeurde Mazraoui-goal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"De grensrechter roept dat de bal binnen is", begint Makkelie aan zijn verhaal tegenover ESPN. "De assistent geeft aan dat de bal niet compleet uit is. Vervolgens kan de VAR geen shot vinden, waarin uitsluitend bewijs te vinden is dat de bal helemaal over de zijlijn is. Ja, het heeft er alle schijn van dat de bal uit is. Maar de bal heeft een bolling", legt de leidsman uit.

En dus hangt het van de hoek af waaruit je kijkt. "Ik weet dat de bolling van de bal alsnog boven de lijn kan zijn", verdedigt Makkelie, conconfronteerd met een shot waarop de bal écht over de zijllijn lijkt. "Ik kan me voorstellen dat je op dit beeld denkt dat de bal uit is. Het heeft er ook alle schijn van, maar ik weet dat het niet zo hoeft te zijn. Ik kan je foto's laten zien uit eerdere wedstrijden dat je denkt: de bal is uit, maar dat de VAR ziet dat de bal in is."

Lees ook: Hierom zou de Ajax-goal terecht goedgekeurd kunnen zijn

Makkelie vertrouwde ook nog eens volledig op de VAR en ging zelf de beelden niet bekijken. "Het is feitelijk. Het heeft niets met interpretatie te maken. De VAR kan het niet zien, dan kan ik het ook niet zien", aldus de leidsman, die de woede snapt bij PSV. "Maar de VAR en assistent zeggen het. Dan ga ik een doelpunt geven." Het feit dat er geen beeld was waarop met 100% zekerheid te zeggen was dat de bal over de lijn was, is de reden dat de goal goedgekeurd werd. Had de grensrechter gezegd dat de bal wél over de lijn was, was de treffer om dezelfde reden afgekeurd.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd