Jordan Botaka gaat Fortuna Sittard helpen in degradatiestrijd

28 januari 2022, 15:25

Jordan Botaka keert terug op de Nederlandse velden. Fortuna Sittard huurt de 28-jarige aanvaller tot het einde van het seizoen van AA Gent.

Botaka zette in 2013 bij Excelsior zijn eerste stappen in het profvoetbal. Daarna kwam hij via Leeds United en Charlton Athletic in België terecht. De afgelopen jaren kwam de technisch begaafde aanvaller uit voor Sint-Truiden, AA Gent en Charleroi.

"Ik ben blij om hier te zijn", reageert de aanwinst van Fortuna. "Een frisse start, een nieuw begin voor mezelf. Ik ken de competitie en het voelde gewoon goed om terug te keren naar Nederland. Fortuna Sittard kwam op het juiste moment in mijn carrière, dus toen de kans zich voordeed was de keuze snel gemaakt."

Met Botaka heeft Fortuna de gewenste aanvallende versterking aangetrokken. "Met de snelheid en creativiteit van Jordan hebben we nu een extra wapen in huis gehaald. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn ervaring in diverse sterke competities een meerwaarde gaat zijn voor ons", aldus technisch manager Sjoerd Ars.

Fortuna versterkte zich eerder deze transferperiode met doelman Michael Verrips. Bassala Sambou (Crewe Alexandra) vertrok juist bij de Limburgse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen