'Selectie Manchester United heeft liever Pochettino dan Ten Hag'

10 februari 2022, 13:52

Een groeiend aantal spelers van Manchester United hoopt dat Mauricio Pochettino de opvolger wordt van Ralf Rangnick, zo schrijft The Telegraph. Daarmee geniet de huidige hoofdtrainer van Paris Saint-Germain de voorkeur boven Erik ten Hag, wiens naam naar verluidt hoog op de shortlist van de Engelse grootmacht staat.

Het is geen geheim dat Manchester United druk op zoek is naar een trainer voor volgend seizoen. De zittende manager, Rangnick, dient namelijk slechts als tussenpaus en zal na de huidige jaargang plaatsmaken voor een ander. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano zijn Pochettino en Ten Hag op dit moment de belangrijkste kandidaten om op Old Trafford aan de slag te gaan.

Ten Hag gaf voor de jaarwisseling aan dat hij wel openstaat voor een avontuur in het buitenland. Zijn contract bij Ajax loopt door tot de zomer van 2023, maar dat hoeft niet een belemmering te vormen. Ook Pochettino ligt nog voor anderhalf jaar vast bij zijn club, Paris Saint-Germain. De kans dat hij zijn contract uitdient, lijkt klein. De Argentijnse oefenmeester leeft op gespannen voet met de leiding van de Franse topclub.

Dat Rangnick na dit seizoen een adviserende rol krijgt bij Manchester United, lijkt in het voordeel van Ten Hag te werken. De Duitser is namelijk een bewonderaar van de manier waarop de trainer van Ajax zijn ploeg laat spelen. Vermoedelijk zal Manchester United in maart of april een knoop doorhakken in de zoektocht naar een nieuwe trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen