Simons wijst naar PSG-sterren: "Zie hem een beetje als een vader"

24 maart 2022 – Xavi Simons leeft zijn droom bij Paris Saint-Germain. Dagelijks staat de achttienjarige voetballer op het veld met Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar. Dat zijn echter niet de spelers waar de middenvelder het meest van leert: hij kijk op de trainingen zijn ogen uit bij Marco Verratti.

Simons wijst naar PSG-sterren: "Zie hem een beetje als een vader"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Hij is niet normaal. Zo'n goede speler. Hoe hij om zich heen kijkt, hoe hij de bal controleert. Ik praat ook veel met hem daarover. Hij geeft mij veel aandacht", vertelt Simons in gesprek met de NOS. Ook met Neymar heeft hij veel contact. "Ik zie hem een beetje als een vader. Hij is degene die vaak naar mij toekomt en vraagt of ik iets nodig heb of dingen moet weten. Het is ook echt een goede gozer buiten het veld. Een heel goed mens en dat is ook belangrijk."

De Braziliaan en de Nederlander zitten nu samen bij Paris Saint-Germain en stonden eerder beiden onder contract bij FC Barcelona. Simons speelde in de jeugdopleiding, Neymar was een van de sterren bij de hoofdmacht. "Ik denk dat hij mij een beetje ziet als zijn kleine broertje. Hij heeft mij zien opgroeien toen ik bij Barça zat. Ik heb toen ook een commercial met hem gedaan. Dat schept toch een band."

Toekomst
De middenvelder mocht dit seizoen tot dusver vier keer minuten maken in de Franse competitie. Dat geringe aantal speelminuten, mede door de moordende concurrentie, heeft mogelijk invloed op zijn toekomst. Mino Raiola zou naar verluid ontevreden zijn met het plan dat PSG met het talent heeft, waardoor hij mogelijk inzet op een transfer voor zijn speler. Simons laat zich er niet over uit: "Ik ben blij in Parijs, maar ik focus mij nu gewoon op minuten maken in de laatste wedstrijden die komen. In juni zien we wel wat er gaat gebeuren."

Reacties

Ligue 1

gerelateerd