'Lewandowksi wil naar Barça, Catalanen denken ook aan Dybala'

24 maart 2022, 15:16

FC Barcelona jaagt op offensieve versterkingen. Mogelijk kan trainer Xavi komend seizoen twee nieuwe spelers opstellen: Robert Lewandowski én Paulo Dybala. De Pool zou zelf wel oren hebben naar een transfer, terwijl de Catalanen inmiddels ook contact hebben gezocht met de Argentijn. Hij loopt aankomende zomer transfervrij de deur uit bij Juventus.

Barça heeft voor de aanvaller van de Oude Dame meerdere concurrenten uit de Europese top, waarvan Inter het vaakst genoemd wordt in het geruchtencircuit. Inmiddels zou Barcelona een gesprek hebben gehad met de entourage van de voetballer. Daarin zouden de Catalanen gevraagd hebben hoeveel de Dybala wil verdienen. Dat meldt journalist Cesar Luis Merlo, die in januari met de primeur kwam dat de Argentijn zou vertrekken uit Turijn.

Mogelijk gaat Dybala een duo vormen met Lewandowski. De aanvaller van Bayern München zou zelf zijn zinnen hebben gezet op een avontuur in Catalonië, meldt Sport. De Pool, die inmiddels 32 jaar is en nog één keer een nieuw avontuur wil aangaan, speelt al twaalf jaar in de Bundesliga. Hij zou toe zijn aan een nieuwe omgeving om nog een keer alles uit zichzelf te halen. Bij Bayern heeft hij de afgelopen jaren alles gewonnen wat er te winnen viel. Nu wil hij op prijzenjacht met een nieuwe club, in een nieuwe competitie.

Bayern wil het tot medio 2023 lopende contract van Lewandowski verlengen, maar de spits heeft voorlopig alle aanbiedingen naast zich neergelegd. Als hij niet verlengt, moet Bayern hem in de zomer wel verkopen om nog iets aan hem te verdienen. Zijn vertrek zal met een eenjarig contract niet voor de hoofdprijs zijn, wat goed nieuws is voor Barça. Die ploeg heeft het financieel nog altijd moeilijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen