Berghuis kon naar PSV: "Onder Van Bommel een serieuze optie"

16 april 2022, 12:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis ontpopte zich afgelopen zomer in één klap tot de meest besproken speler in het Nederlandse voetbal. Niet omdat hij een geweldig EK speelde met Oranje, maar uiteraard omdat hij de pikante overstap maakte van Feyenoord naar Ajax. De aanvaller, die in Amsterdam vooral zijn minuten maakt als middenvelder, kon een paar seizoenen terug ook al naar PSV.

Dat Berghuis afgelopen zomer een transfer ging maken, stond vast. De Oranje-international was het niveau van Feyenoord ontgroeid en klaar voor een stap hogerop. Hij was op dat moment 'al' 29 jaar, dus wilde hij nog een transfer naar het buitenland maken. De verwachting was ook dat Berghuis Feyenoord zou verruilen voor een buitenlandse club, omdat hij zich leek te willen revancheren voor zijn eerste avontuur buiten de landsgrenzen bij Watdord, dat uitmondde in een grote teleurstelling. Maar tot verbazing van velen koos Berghuis dus voor Ajax, de rivaal.

Een paar seizoenen eerder stond de aanvaller nog in de serieuze belangstelling van PSV. De Eindhovenaren, die op dat moment onder leiding stonden van Mark van Bommel, wilden Berghuis graag overnemen van Feyenoord. ''Onder Van Bommel was het een serieuze optie'', vertelt de speler in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Ook voor mezelf. Ik was toen jonger, 27. PSV speelde Champions League. Ik dacht zelfs dat ik via PSV misschien nog een vervolgstap kon maken.'' Berghuis bleef Feyenoord echter trouw. Tot afgelopen zomer.

Ajax was overigens niet de enige geïnteresseerde. Ook PSV had wederom wel oor naar zijn komst. ''Afgelopen zomer wilde Roger Schmidt ook praten. En John de Jong liet merken dat hij me wilde hebben'', aldus Berghuis. Maar de keuze viel uiteindelijk op Ajax. ''Mede omdat Ajax nu verzekerd was van groepsfase Champions League. Met PSV is het niet meer tot een gesprek gekomen.'' Zondagavond staat Berghuis met Ajax tegenover PSV in de Kuip, het onderkomen van zijn oude werkgever. Maar dat maakt voor Berghuis geen verschil. ''Het gaat mij puur om de finale. Nummer 1 tegen nummer 2 in de Kuip, kan het affiche nog mooier?''

Lees ook: Berghuis maakt Ajax-fans enthousiast met stelling over toekomst

Berghuis wil prijzen winnen

De aanvaller kijkt met veel plezier uit naar de laatste fase van dit seizoen. ''Dat je 's morgens wakker wordt en denkt: het is april, beslissende fase van het seizoen, en ik speel om meerdere prijzen. Natuurlijk moeten we het nu nog wel afmaken. Ik heb met Ajax nog niks gewonnen.'' Na de bekerfinale tegen PSV wacht Ajax nog vijf competitiewedstrijden. De Amsterdammers stevenen af op een nieuwe landstitel, want de voorsprong op de eerste achtervolger uit Eindhoven bedraagt vier punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen