Heitinga complimenteert Ihattaren en maakt Robben-vergelijking

26 april 2022, 10:03

John Heitinga heeft na afloop van de 6-1 zege van Jong Ajax op VVV-Venlo een groot compliment uitgedeeld aan Mohamed Ihattaren. Daarbij vergeleek de beloftentrainer de man van de avond met een Nederlandse voetballegende.

Ihattaren maakte maandagavond veel indruk op De Toekomst door drie keer te scoren. In een tijdsbestek van negen minuten kwam hij tot een hattrick. "We weten allemaal dat hij heel goed kan voetballen. Dat heeft hij vanavond weer laten zien", aldus Heitinga na afloop voor de camera van ESPN. "We weten ook allemaal dat hij nog wel wat stappen moet zetten om aan te haken bij het eerste elftal en op Champions League-niveau te komen. We geven hem de tijd. Dit soort wedstrijden heeft hij nodig om ritme op te bouwen."

Af en toe leek het erop dat Ihattaren geen strobreed in de weg werd gelegd door de verdedigers van VVV, maar dat lag volgens Heitinga niet per se aan de tegenstander. "Ik heb vroeger met Arjen Robben gespeeld. Je wist wat hij ging doen, maar toch schoot hij ze erin. Dit soort jongens heeft het vermogen om uit te stellen. Ze wachten tot de verdediger uitstapt en op het moment dat dat gebeurt, weten zij de ruimte te vinden om tot een scoringskans te komen."

Ihattaren staat na zijn hattrick tegen VVV op vier doelpunten in vier wedstrijden voor Jong Ajax. In de bekerfinale tegen PSV (2-1 verlies) maakte de aanvallende middenvelder zijn debuut in het eerste elftal. Afgelopen zaterdag behoorde Ihattaren tot de wedstrijdselectie van Ajax voor de uitwedstrijd tegen NEC (0-1 winst), maar kreeg hij geen speeltijd van Erik ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbaldier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fijn dat het bij Ihattaren weer eens over voetbal in plaats van randzaken gaat! 😀

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is de KKD! he, overdrijven is ook een vak!.Ten hag laat hem tegen nec niet eens invallen. Dat zegt wel genoeg!.

Voetbaldier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alsof hij er na zo'n lange periode van afwezigheid meteen kan staan. Tegen PSV kreeg hij wel een kans. En als Berghuis het zo slecht blijft doen, volgen er binnenkort misschien wel meer kansen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen