Dubbel feest voor Dessers: goals leveren eervolle uitverkiezing op

29 april 2022, 16:34

Cyriel Dessers heeft daags na de fraaie 3-2 zege met Feyenoord op Olympique Marseille nog een extra feestje te vieren. De Belgisch-Nigeriaanse spits - en inmiddels topscorer van de Conference League - werd door volgers van het toernooi namelijk uitverkozen tot Speler van de Week. 

Dessers, goed voor twee van de drie Feyenoord-treffers, hield onder meer ploeggenoot Luis Sinisterra achter zich. De Colombiaan die het andere doelpunt voor zijn rekening nam, eindigde op plek twee. De andere twee genomineerden waren Leicester City-aanvaller Ademola Lookman (plek drie) en AS Roma-doelpuntenmaker Lorenzo Pellegrini (plek vier). 

Topscorer

Sowieso was het ook voor Dessers persoonlijk een geslaagde wedstrijd. Met zijn twee treffers staat de teller nu op tien in totaal, waarmee hij topscorer is van de Conference League. Luis Sinisterra staat met zes treffers op plek drie (onder Tammy Abraham van AS Roma met acht goals). Wanneer ook de voorrondes meegeteld zouden worden, heeft de linksbuiten overigens een doelpunt meer dan Dessers (elf). 

Het belangrijkst is uiteraard dat Feyenoord in De Kuip een goede uitgangspositie heeft gecreëerd. Volgende week zal het die 3-2 voorsprong over de streep moeten trekken in Marseille. Als dat lukt, staan de Rotterdammers voor het eerst in twintig jaar in een Europese finale. Tegenstander is dan Leicester City óf AS Roma. Die twee ploegen speelden donderdagavond in de heenwedstrijd in Engeland met 1-1 gelijk. 

Lees ook: Feyenoord schrijft historie met evenaren Ajax; record voor Dessers

Zie ook: Humor! Dessers komt belofte na en belt met baas van supporter

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen