Uitdoelpuntenregel ook in Nederlandse play-offs afgeschaft

3 mei 2022, 14:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie zullen uitdoelpunten niet dubbel tellen. De KNVB heeft de uitdoelpuntenregel afgeschaft en volgt daarmee de lijn van de UEFA.

Het besluit om de uitdoelpuntenregel voor de play-offs af te schaffen werd vorig jaar juli genomen. Mocht het straks in de nacompetitie voorkomen dat teams over twee wedstrijden evenveel doelpunten hebben gemaakt, dan volgt een verlenging van twee keer vijftien minuten en een eventuele strafschoppenserie.

De play-offs om promotie/degradatie gaan op maandag 9 mei van start. In de eerste ronde strijden zes clubs uit de Keuken Kampioen Divisie om een plekje in de halve finale, waarin de nummer zestien van de Eredivisie zal instromen. Alle rondes worden over twee wedstrijden gespeeld.

De play-offs om een Europees ticket starten op 19 mei en daaraan zullen de nummer vijf tot en met acht van de Eredivisie. Voor de winnaar van de nacompetitie ligt een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League klaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen