Geertruida, Brobbey en anderen op schaduwlijst van Van Gaal

30 mei 2022, 17:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft maandag tijdens zijn toelichting over de selectie van het Nederlands elftal enkele namen genoemd die op zijn schaduwlijst staan. Onder meer Lutsharel Geertruida, Brian Brobbey en Sven Botman zijn in beeld bij de bondscoach.

Van Gaal heeft de voorbije tijd in de media gelezen dat hij spelers als Geertruida en Brobbey had moeten selecteren. "Ik ben bondscoach van het Nederlandse voetbal. Ik moet zorgen dat Jong Oranje zich ook kwalificeert. Dan moet ik toch die spelers juist in Jong Oranje laten spelen? Het is toch heel belangrijk voor die generatie dat zij dat EK gaan spelen? Dan hebben ze de ervaring van een toernooi", aldus Van Gaal.

"Dat heb ik altijd gedaan", doelt Van Gaal op zijn vorige periodes als bondscoach. "Ik heb altijd voor het Nederlandse voetbal gekozen. Niet voor mijzelf. Het zou veel eenvoudiger zijn om Brobbey, Geertruida en Bakker ook uit te nodigen. Maar dat is niet goed voor het Nederlandse voetbal."

Afvallers

Ten opzichte van de voorselectie hebben zes spelers de definitieve selectie niet gehaald: Marten de Roon, Rick Karsdorp, Arnaut Danjuma, Luuk de Jong, Jordy Clasie en Owen Wijndal. "Zij zijn er allemaal vanwege een gezondheidsreden niet bij. Bij Luuk de Jong gaat het om iets anders dan gezondheid, maar hij heeft een reden gegeven die voor mij legitiem is. Hem zou ik anders wel geselecteerd hebben."

Bijlow

Wat Van Gaal betreft had Justin Bijlow deel uitgemaakt van de Oranje-selectie voor de Nations League-duels in juni. "De medische staf van Feyenoord vond dat niet verstandig. Dan luisteren we gewoon", aldus Van Gaal. Bijlow maakte vorige week in de Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma zijn rentree nadat hij vanwege een blessure maanden aan de kant stond.

Lees ookJanssen sluit later aan: "Hij moet de bruidsnacht goed doorbrengen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen