Aké zet vanwege Guardiola streep door alle transfergeruchten

6 juni 2022 – Geïnteresseerde clubs hoeven zich in deze transferzomer niet te melden voor de diensten van Nathan Aké (27). De centrale verdediger van Manchester City is weliswaar niet altijd zeker van een basisplaats bij de Engelse topclub en zijn naam gaat daardoor rond in het transfercircuit, maar wil na twee seizoenen bij The Citizens nog zeker niet vertrekken.

Aké zet vanwege Guardiola streep door alle transfergeruchten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt hij tegenover de NOS. De belangrijkste reden daarvoor is zijn samenwerking met manager Pep Guardiola. "Hoe ik hem nu heb gemaakt, is hij denk ik wel de beste trainer die ik ooit heb meegemaakt", legt Aké zijn wens om bij Manchester City te blijven uit. Mede door wat blessureleed staat de teller na twee jaar op slechts veertig duels ("Vorig seizoen was heel ongelukkig door blessures, dat jaar tel ik niet echt mee", maar door Guardiola is er geen twijfel over zijn toekomst.

"Hoe hij tactisch is, hoe hij het spel ziet. Dat is fantastisch om te zien en fantastisch om mee te werken", vervolgt de linkspoot. "Het tactische element, hoe hij de wedstrijden voorbereidt en elke wedstrijd toch weer iets anders doet omdat een tegenstander zo of zo speelt en de ruimtes dus ergens anders liggen, is mooi om te zien. Al die kleine tactische details."

Lees ook: 'United optimistisch over De Jong; City verlangt megabedrag voor Aké'

Aké in Oranje
Onder Louis van Gaal is Aké anders dan onder diens voorgangers wel een serieuze kandidaat voor de basis van het Nederlands elftal. "Moedeloos werd ik er niet van, want het is altijd een eer om hier te komen", zei de 25-voudig international over zijn jarenlange geringe perspectief in Oranje. "Maar natuurlijk wil je wel je bijlage leveren." Toch voelt het niet anders als hij zich nu meldt in Zeist. "Ik kwam hier altijd met hetzelfde idee: je best doen op de training en hopen dat je minuten maakt", aldus Aké.

Reacties

Oranje

gerelateerd