Van Gaal waarschuwt Timber over stap naar Manchester United

7 juni 2022, 20:37

Jurriën Timber komt nog altijd in aanmerking om Ajax deze zomer te verruilen voor Manchester United. Louis van Gaal betwijfelt echter of de twintigjarige verdediger daar nu al goed aan doet. Tijdens zijn persconferentie van dinsdagavond sprak hij die twijfels hardop uit.

"Ik denk dat een speler van zijn kwaliteiten in de Premier League kan spelen", begon Van Gaal, geciteerd door Voetbal International, toen hij tijdens zijn vooruitblik op de ontmoeting met Wales in de Nations League ook naar de toekomst van Timber werd gevraagd. "Maar of hij die stap nu al aankan, dat weet ik niet. Hij zal wel moeten spelen", zei hij ook met het WK in het vooruitzicht. 

Voor Timber zelf is zijn speeltijd overigens ook een belangrijke afweging bij een eventuele nieuwe stap. "Het plaatje moet kloppen. Je kan wel naar een grote club gaan, maar als je daar niet gaat spelen, dan kan je beter bij Ajax blijven", zei hij een week eerder zelf over zijn toekomst in gesprek met De Telegraaf

Lees ook: Timber hoeft niet weg bij Ajax: "Kan me daar nog ontwikkelen"

Ten Hag

Door de aanwezige Engelse pers werd Van Gaal ook gevraagd naar United-trainer Erik ten Hag, over wie hij eerder zei dat hij beter niet bij een 'commerciële club' als Manchester United aan de slag kon gaan. De twee trainers hebben na die uitspraak nog contact gehad. "Er is nu een nieuwe leiding bij Manchester United. Dat kan het verschil maken. Hij heeft veel vertrouwen, en wie ben ik dan?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen