Matchwinner Weghorst blijft kritisch: "Mag nooit een excuus zijn"

8 juni 2022, 23:24

Wout Weghorst kroonde zich woensdagavond op bezoek bij Wales tot de matchwinner van Oranje. De spits van Burnley zag echter wel een kwakkelend Nederlands elftal en dat zinde hem na afloop allerminst. Toch was de lange aanvaller erg blij met zijn doelpunt in blessuretijd.

"Dit waren aardige slotminuten, ik dacht dat we het nog weg gingen geven", aldus Weghorst direct na de wedstrijd voor de camera van de NOS. "Gelukkig kwamen we nog tot een aanval en maakte ik de winnende. Ik geloof dat ze me zelfs wilden wisselen, dus ging ik er als een gek weer in. Toen zag ik dat die wissel niet doorging en dan is het lekker dat ik toch nog het verschil kon maken."

Weghorst zag dat Oranje het erg lastig had in Cardiff, waar Louis van Gaal zijn ploeg op elf plekken wijzigde. "Dit was een moeizame wedstrijd van onze kant, dat is niet zoals we wensen. We waren slordig in balbezit en kregen Wales niet goed onder druk. Natuurlijk was dit een nieuwe formatie en samenstelling, maar dat mag nooit een excuus zijn. Dat is een puntje dat we echt moeten verbeteren."

Weghorst mee naar het WK?

Het is nog wel de vraag of Weghorst later dit jaar mee mag naar het WK in Qatar. Pierre van Hooijdonk twijfelt over de keuze van Van Gaal. "Ik denk dat hij grote concurrentie krijgt van Luuk de Jong. Die kan veel beter koppen", aldus Van Hooijdonk, die niet kon rekenen op steun van collega-analist Rafael van der Vaart. "Weghorst heeft echt een geweldige drive. Ieder talent kan een voorbeeld aan hem nemen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen