Man United wilde Gravenberch: "Maar ik had mijn woord gegeven"

13 juni 2022, 09:50

Het Manchester United van Erik ten Hag heeft Ryan Gravenberch voor de neus van Bayern München proberen weg te kapen. Hoewel de twintigjarige middenvelder gevleid was door de Engelse interesse, heeft hij een transfer naar Old Trafford nooit serieus overwogen.

Gravenberch zet deze week zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Bayern München, maar had er ook voor kunnen kiezen om bij een andere topclub aan de slag te gaan. United was een van de Europese grootmachten met interesse in de middenvelder. "Manchester United is een heel grote en mooie club. Maar ik had al zo'n goed gevoel bij Bayern en ik had mijn woord gegeven", vertelt Gravenberch in De Telegraaf.

De transfer van Gravenberch naar Bayern München wordt vermoedelijk maandag gecompleteerd, maar stond al ruim een half jaar in de steigers. In oktober had de voormalig speler van Ajax een ontmoeting met trainer Julian Nagelsmann, sportvoorzitter Hasan Salihamidzic en technisch directeur Marco Neppe. "Het plan dat ze me schetsten, klopte gewoon. Uiteindelijk heeft Ajax me een vorstelijke aanbieding gedaan. En als Bayern niet zo'n goede indruk had gemaakt, had ik zeker bijgetekend", aldus Gravenberch.

Gravenberch werd zaterdag tot zijn eigen verbazing groots onthaald in München. "De kleinste supporters scandeerden mijn naam en de ouderen zeiden het leuk te vinden me daar te zien. Misschien heb ik een verkeerd beeld van mezelf, maar ik had gewoon niet verwacht dat ik in München al zo bekend zou zijn en zou worden herkend. Dat de verwachtingen hoog zijn, maakt me niet nerveus. Ik voel me gezegend dat ik zo veel talent heb gekregen en door hard werken hier ben gekomen. Bij Bayern zal ik elke dag meer dan honderd procent moeten geven, want daar gaan ze voluit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen