Dit weten van de mogelijke Europese opponent van AZ

16 juni 2022, 19:35

AZ zal het in de tweede voorronde van de Conference League opnemen tegen de winnaar van de ontmoeting tussen SP Tre Penne en FK Tuzla City. Op papier een eenvoudige prooi voor de Alkmaarders, maar is dat ook echt het geval? FCUpdate.nl zet op een rijtje wat de ploeg van trainer Pascal Jansen kan verwachten in het eerste tweeluik van het Europese seizoen.

Op 14 juli komt AZ erachter wie het treft in de tweede voorronde van de Conference League. Tre Penne (San Marino) en Tuzla City (Bosnië en Herzegovina) spelen dan hun tweede onderlinge wedstrijd in de eerste voorronde. Op het oog lijkt het voor AZ een zeer eenvoudige loting te zijn. Pascal Jansen zal echter ook weten dat Conference League-finalist Feyenoord vorige zomer in de voorrondes bijna werd uitgeschakeld door het onbekende Drita uit Kosovo.

Met Tre Penne of Tuzla City gaat AZ een soortgelijke tegenstander treffen. In het afgelopen seizoen wist Tre Penne als tweede te eindigen in de hoogste competitie van San Marino. De club verloor slechts drie wedstrijden, waardoor het kampioenschap lange tijd een haalbaar doel was. Uiteindelijk moest Tre Penne toch het hoofd buigen voor concurrent La Fiorita, dat met één punt meer eindigde.

Desondanks zal men in San Marino tevreden zijn, aangezien de club in het jaar daarvoor op een vierde plek eindigde. Door het behalen van plek twee komt Tre Penne uit in Europa, al zal het een haast onmogelijke opgave worden om de groepsfase van de Conference League te halen.

De andere mogelijke tegenstander voor AZ is Tuzla City, een club uit Bosnië en Herzegovina. Gezien de marktwaardes van de spelers van Tuzla City, die een stuk hoger liggen dan die van de opponent uit San Marino, lijkt Tuzla City de grootste kanshebber te zijn om AZ in de tweede ronde te treffen. 

In het afgelopen seizoen eindigde Tuzla op een tweede plek in de Premijer Liga. Zrinjski Mostar, de kampioen van Bosnië, was veel te sterk. Die club eindigde maar liefst 27 (!) punten boven Tuzla City en verloor maar één wedstrijd. Desondanks mag Tuzla City Europa in, waar ze dat jaar daarvoor met het behalen van een zesde plek niet op gerekend hadden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen