Vink plaatst vraagtekens bij Van Gaal: "Dat vind ik onbegrijpelijk"

20 juni 2022 – Erik ten Hag is een groot fan van Jurriën Timber en zou hem graag naar Manchester United willen halen. Maar de centrumverdediger lijkt, mede op aanraden van Louis van Gaal, te kiezen voor een langer verblijf bij Ajax. Dat de bondscoach zich hiermee bemoeit, vindt Marciano Vink 'onbegrijpelijk'.

Vink plaatst vraagtekens bij Van Gaal: "Dat vind ik onbegrijpelijk"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Timber heeft een uitstekend seizoen achter de rug en werd door Ten Hag verkozen tot Talent van het Jaar. Dat de nieuwe hoofdtrainer van Manchester United hem graag wil meenemen naar Engeland, is dan ook geen verrassing. Timber leek daar zelf ook wel voor open te staan, maar sinds de voorbije interlandperiode neigt hij steeds meer naar een langer verblijf in Amsterdam. En dat heeft Van Gaal de verdediger aangeraden. Met oog op het WK in Qatar zou het voor Timber beter zijn om bij Ajax te blijven, vindt de bondscoach. "Dat vind ik onbegrijpelijk'', deelde Vink maandagavond zijn mening in het programma Voetbalpraat van ESPN.

Lees ook: Van Gaal enige reden dat Timber toch bij Ajax blijft

Waar Van Gaal lang een groot voorstander was van spelers selecteren die veel spelen bij hun clubs, heeft hij die filosofie grotendeels losgelaten. "Hij geeft aan dat hij spelers niet meer kan weigeren om te selecteren, ook niet als ze weinig spelen bij hun clubs. Maar nu geeft hij als reden dat de kans dat Timber bij Manchester United gaat spelen misschien wat kleiner is'', aldus Vink. "Dat is een beetje tegenstrijdig.'' De analist wijst op de situatie van Steven Bergwijn. Hoewel de aanvaller bij Tottenham Hotspur niet tot nauwelijks in actie komt, heeft hij bij Oranje een basisplaats. Omdat hij levert, volgens Van Gaal. "Wie zegt mij dat als Timber naar Manchester United gaat hij niet speelt? En mocht hij niet spelen, hij niet levert in het Nederlands elftal?'', vraagt Vink zich af.

De oud-profvoetballer is van mening dat Timber een goede versterking zou zijn voor het Manchester United van Ten Hag. "Hij is voor Manchester United en het spel wat ze willen gaan spelen, van achteruit voetballen en hoog druk kunnen zetten, wel een key player. Samen met Frenkie de Jong.'' Ook Stefan de Vrij werd genoemd als versterking voor Manchester United. Vink laat zich over de Inter-verdediger een stuk minder enthousiast uit. "Niet dat De Vrij een slechte speler is, maar wel een totaal ander type. Ik kan de frustratie dus wel begrijpen. En ik vind het wel lastig als een bondscoach zich daarmee gaat bemoeien.''

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd