Joey Veerman: "Al halen ze er nog vijf, ik ga ervan uit dat ik speel"

29 juli 2022, 09:28   Bijgewerkt: 29 juli 2022, 10:11

Joey Veerman leeft vol vertrouwen toe naar de seizoensstart. Hoewel de concurrentie op het middenveld bij PSV moordend is, gaat de 23-jarige spelmaker ervan uit dat hij zijn basisplaats behoudt. "Als ik speel zoals ik weet hoe ik kan spelen, met goals en assists, voorzie ik geen problemen dit seizoen. Ik weet zeker dat ik ze ga maken en geven", stelt Veerman in een interview in het Eindhovens Dagblad.

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Veerman, die sinds januari speler van PSV is.  De middenvelder was vorig seizoen goed voor vier doelpunten en vijf assists in vijftien wedstrijden in Eredivisie. Geen verkeerde statistieken voor een middenvelder. "Ik heb bewezen dat ik met goals en assists belangrijk kan zijn, maar ook met passing van achteruit. We hebben een heel gevaarlijke aanval en ik probeer de bal zo snel mogelijk aan Noni (Madueke, red.) en Cody (Gakpo, red.) te geven en denk dat dat aardig lukt", aldus Veerman.

Veerman denkt niet dat hij zijn basisplaats als linkermiddenvelder kwijtraakt als Érick Gutiérrez zijn topvorm terugvindt. "Ik ben de enige die op trainingen en in wedstrijden daar staat, dus dan ga ik daar vanuit. Al halen ze er nog vijf, ik ga ervan uit dat ik speel. Tegen de kleinere clubs zal dat misschien iets aanvallender kunnen en hoef je voor de verdediging niet per se met twee man op een lijn te staan. In de echte topwedstrijden moet je denk ik wel met z'n tweeën naast elkaar komen", aldus de middenvelder, die vindt dat hij ook als controleur kan worden gebruikt. "Ik heb in Volendam ook op zes gespeeld en in Heerenveen had ik de rol die ik nu heb."

In zijn tijd bij Heerenveen klonk weleens de kritiek dat Veerman als middenvelder te weinig verdedigend werk opknapte. "Ik denk niet dat je over mij kan zeggen dat ik geen vieze meters maak", reageert hij. "Bij Heerenveen was daar weleens discussie over, maar ik liep daar juist altijd het meest van allemaal. Dat mensen dat niet zien of iets anders vinden, is prima. Iedereen mag vinden wat hij wil. Gelukkig wisten ze bij de club dat het anders lag."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien handig van PSV om deze jongen voorlopig geen interviews te laten doen. Dit is al het derde domme interview in deze voorbereiding.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen