Fortuna Sittard sprak met PEC Zwolle-trainer Schreuder

4 september 2022, 10:47

Fortuna Sittard heeft afgelopen week gesprekken gevoerd met PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder. Hoewel het uiteindelijk niet tot een akkoord is gekomen tussen beide partijen, waren het volgens Schreuder wel goede gesprekken. Vooralsnog blijft hij echter actief bij de koploper van de Eerste Divisie, die tot dusver alle duels won. 

"Uiteindelijk hebben ze gekeken naar wat ik met PEC Zwolle heb gedaan en dat er een soortgelijke situatie moet komen. Dat er leiding moet komen in een groep en ze waren nieuwsgierig hoe ik dat heb gedaan", vertelt Schreuder bij ESPN. Hoewel hij het goed naar zijn zin heeft in Overijssel, vond de oefenmeester het voor zijn eigen ontwikkeling goed om een gesprek aan te gaan.

"Ik vond het ook mooi en goed hoe zij daar naar kijken. Ik heb een heel goed gevoel bij PEC Zwolle, maar ik wil het hoogst haalbare halen, wat mij als speler niet is gelukt. En daarin heb ik een enorme achterstand, omdat ik twaalf jaar erover heb gedaan om op de cursus te komen", sprak Schreuder, die het een 'mooi en bijzonder' gesprek vond met de beleidsbepalers in Sittard.

Lees ookVoorzitter Fortuna spreekt Ars tegen over zoektocht naar trainer

"Omdat ik wel het gevoel heb dat ze echt ideeën hebben en ik hoop dat het eruit gaat komen. Dat zou goed zijn voor het Nederlandse voetbal", aldus Schreuder, die het uiteindelijk toch niet doet. "Ik heb van PEC Zwolle een kans gekregen en heb daarin mijn eigen traject gehad, binnen het clubtraject. En dat staat voor mij nog steeds bovenaan. Ik heb een jaar geen werk gehad, heb twaalf jaar geprobeerd op de cursus te komen. Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen." Ook de leiding van PEC Zwolle was op de hoogte van de gesprekken van Schreuder. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In Zwolle is ook meer eer te behalen door kampioen te worden dan vechten tegen degradatie bij Fortunaspor.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is een wonder : Een bericht waarbij na 5 minuten nog steeds geen zware spamreacties staan van Gore kut hoeren die door een kudde olifanten anaal misbruikt verdienen te worden REDACTIE GA GODVERDOMME AAN DE SLAG MET DIE TERING SPAM

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen