PSV komt terug van achterstand, maar weet weer niet te winnen

8 september 2022, 20:55

Met zijn eerste balcontact heeft Anwar El Ghazi in eigen huis een blamage van PSV tegen Bodø/Glimt voorkomen. Bij een 0-1 stand verzorgde hij met de hak de assist op de gelijkmaker van Cody Gakpo. De onnauwkeurige thuisploeg was in de eerste helft reeds op achterstand gekomen door een geweldige treffer van Arnold Grønbaek, en was na de gelijkmaker niet meer in staat een overwinning uit het vuur te slepen.

Na de nederlaag tegen FC Twente (1-2) was het aan PSV om zich te revancheren in de Europa League tegen Bodø/Glimt. De Noorse nummer twee manifesteerde zich vorig jaar als een stuntploeg in de Conference League door onder andere te winnen van AS Roma en Celtic. Tegen de ploeg van Kjetil Knudsen startte Yorbe Vertessen wegens aanhoudende personele problemen in de spitspositie. Xavi Simons, die daar de afgelopen weken speelde, stond in het Phillips-stadion als nummer tien op papier.

Het jonge supertalent stond aan de basis van de eerste twee grote kansen voor de thuisploeg. Hij stelde Ismael Saibari in staat vanaf een meter of tien uit te halen, waarna hij zelf even later vanuit de tweede lijn een poging kreeg. Beide pogingen werden echter gekeerd door Nikita Khaikin. Heel Eindhoven schreeuwde het uit toen de doelman na een kleine twintig minuten hands leek te maken om een PSV-counter te voorkomen, maar uiteindelijk bleek de bal via zijn onderlichaam te zijn gegaan. Bodø/Glimt had ondertussen uit enkele counters ook al de nodige dreiging gecreëerd. Grote kansen kwamen daar niet uit voort, maar de paniek in de Eindhovense defensie was soms duidelijk zichtbaar. Ballen werden soms blind weggeschoten zonder enige vorm van communicatie.

Ook op het middenveld ging echter lang niet alles goed. Veel passes werden niet naar de goede kleur gespeeld of verdwenen kansloos achter de zijlijn, waardoor de nodige aanvallen in de kiem werden gesmoord. Ondanks een overwicht qua balbezit was Bodø niet in staat hiervan te profiteren. Naarmate de eerste helft vorderde, werden de ruimtes in de zo compacte Noorse defensie iets groter, waardoor Cody Gakpo meerdere malen zijn klasse kon etaleren. Nadat zijn schot matig werd gepareerd door Haikin leek Vertessen na een dik halfuur de 1-0 voor PSV op zijn schoen te hebben, maar luttele meters voor het doel schoot hij naast. Uiteindelijk leek de ploeg van Ruud van Nistelrooy met een gelijke stand de kleedkamers op te zoeken, maar kort voor rust kregen ze een hevige tegenslag te verwerken. In een snelle tegenaanval werd Albert Grønbaek iets te veel ruimte gegund, waarna hij de bal geweldig binnenkrulde.

Na rust probeerde de thuisploeg snel een gelijkmaker te forceren. Onder luide aanmoediging van het thuispubliek werd Bodø/Glimt ver naar achteren gedrukt en kreeg PSV via Gakpo en Philipp Max enkele grote kansen. Deze Eindhovense storm leverde echter geen doelpunt op. Kort na een uur viel echter wel de verdiende gelijkmaker. Anwar El Ghazi, die net enkele seconden binnen de lijnen stond, stak met een geweldig hakje Gakpo weg. De aanvoerder van PSV rondde vervolgens goed af. Daarna gingen de Eindhovenaren naarstig op zoek naar een treffer die de overwinning op zou leveren. Door veel spelonderbrekingen en een gebrek aan energie volgde er echter geen slotoffensief, en moest PSV soms zelfs nog vrezen voor de gevaarlijke counters van Bodø. Hugo Vetlesen faalde in de ultieme slotfase oog in oog met Walter Benitez, waardoor 1-1 de eindstand was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

06ziggy22
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik als PSV supporter schaam me diep voor weer een karakterloze vertoning. Nu missen ze achterin ook Mauro en Boscagli en voorin Luuk en Madueke, maar neemt niet weg dat ze dit gewoon moeten fixen thuis...

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moeten zichzelf kapot schamen!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is meer een blamage dan feyenoord tegen lazio

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Nistelrooij kan praten wat hij wil, maar in grotere wedstrijden geven ze telkens niet thuis. Ja ze wonnen de JC Schaal, maar waren ook verder in de voorbereiding. Haalt Ruud de Kerst?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen