Engelse media zien 'onsamenhangend' United en matige Ronaldo

9 september 2022, 08:11   Bijgewerkt: 9 september 2022, 12:09

Manchester United verloor donderdagavond in eigen huis van Real Sociedad (0-1). Op de avond dat heel Engeland druk was met het overlijden van koningin Elizabeth, deed een discutabele strafschop van Brais Mendez de ploeg van Erik ten Hag de das om. De Engelse kranten waren na afloop niet te spreken over het spel van het elftal, dat met zes wijzigingen in de basiself behoorlijk gewijzigd was voor het Europese treffen.

The Guardian zag een 'onsamenhangend United, dat de indruk gaf dat het nog steeds gedrilld moet worden in de Ten Hag-methode'. De krant relativeert de nederlaag in haar conclusie, refererend aan het overlijden van de koningin. 'Na het laatste fluitsignaal had de club weliswaar verloren, maar op deze sombere nacht deed het resultaat er uiteindelijk niet toe'.

Ook The Daily Mirror zag geen goede wedstrijd van de thuisploeg. 'Het was een behoorlijk ondermaatse prestatie van United, dat er niet in slaagd Sociedad-keeper Alex Remiro te testen, terwijl het nog maar een paar dagen geleden drie keer scoorde tegen Arsenal.' De krant gaat ook in op het Europa League-debuut van Cristiano Ronaldo, voor wie eerste keren tegenwoordig zeldzaam zijn met zijn 37 jaar. 'Voor het eerst sinds zijn terugkeer bij de club leek Ronaldo zo oud als hij daadwerkelijk is', vindt de krant. 'Het werd geen gedenkwaardige avond voor de nummer 7, die vermoedelijk terug wordt verwezen naar de bank nadat hij er niet in slaagde indruk te maken'.

Manchester Evening News is het eens met het oordeel over Ronaldo, die met een 4 het laagste cijfer van het hele elftal krijgt toebedeeld. 'Hij werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds slechter', motiveert de lokale krant de matige beoordeling van de Portugees. De krant schrijft verder dat het wissselen van Christian Eriksen, die voor zijn spel in de eerste helft een 8 kreeg, ervoor zorgde dat de Mancunians hun grip op de wedstrijd kwijtraakten. En dat terwijl de Europa League volgens de krant wellicht de grootste kans op een Champions League-ticket voor volgend seizoen vormt, 'zeker nu Chelsea met Graham Potter een manager heeft aangesteld die Manchester United al twee keer pijn heeft gedaan dit jaar'.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen