Groot nieuws uit Amsterdam: Edwin van der Sar verlengt contract

9 september 2022, 15:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Edwin van der Sar blijft voorlopig algemeen directeur van Ajax. De oud-doelman gaat zijn contract verlengen tot 2025. Dat maakte de Amsterdamse club zojuist bekend via de officiële kanalen.

In 2016 promoveerde Van der Sar vanuit de functie van directeur marketing naar zijn huidige positie. Zijn contract als directeur, waarmee hij tevens voorzitter van het directieteam van de Amsterdammers is, loopt tot november 2023. Dat contract zal dus met twee jaar verlengd gaan worden als het aan de Raad van Comissarissen én Van der Sar zelf ligt. 

De voormalig keeper van onder meer Ajax, Manchester United en het Nederlands elftal kijkt vooruit op de uitdagingen die de Amsterdammers de komende jaren kunnen verwachten. "Vanaf 2024 verandert de opzet van de Europese toernooien en wij willen jaarlijks meedoen aan de veranderde Champions League. Die reis is nog niet ten einde en ik wil daar graag mijn bijdrage aan blijven leveren", zegt hij op de website van zijn club. Het plezier dat hij uit zijn werk haalt en de groei die de club op verschillende gebieden onder zijn leiding heeft doorgemaakt, noemt Van der Sar als belangrijkste redenen om langer door te gaan.

Ook Leon Meijaard, president-commissaris van Ajax, toont zich content met de contractverlenging. "Nadat Edwin de promotie maakte van marketingdirecteur naar CEO heeft hij zich enorm verbreed. Van commercie naar algemene zaken en met het laatste half jaar ook de technische zaken erbij", blikt Meijaard terug op de afgelopen jaren, waarin Ajax afscheid nam van de in opspraak geraakte Marc Overmars. Meijaard: "Wij zijn blij dat hij er voor gekozen heeft nog drie jaar te blijven. Hij is gepokt en gemazeld en we hebben er veel vertrouwen in dat de club onder zijn leiding de komende jaren de stijgende lijn voortzet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In een tijd van vele nieuwe gezichten in Amsterdam denk ik dat het heel belangrijk is dat Van der Sar behouden blijft. Voor mij staat hij voor stabiliteit, integriteit en clubliefde. Heeft al verschillende lastige periodes doorstaan en veel geleerd.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Boeie 🤣🤣🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen