Klaassen over reserverol bij Ajax: "Vertrekken ook niet handig"

11 september 2022, 08:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-middenvelder Davy Klaassen heeft niet overwogen om deze zomer te vertrekken uit Amsterdam. De voetballer zorgde tegen sc Heerenveen niet voor het eerst in zijn loopbaan voor het openingsdoelpunt, maar kwam vooral in actie omdat trainer Alfred Schreuder rouleerde. Klaassen heeft in principe de status van bankzitter in de belangrijke duels en baalt daar logischerwijs van.

"Natuurlijk baal je soms en heb je emoties, Maar vertrekken lijkt me ook niet handig met het oog op het WK", vertelt Klaassen tegenover De Telegraaf over zijn rol als reserve. Hoewel hij regelmatig in actie komt, ook vanaf de start, zal hij tegen Liverpool vermoedelijk weer als wissel beginnen. Toch heeft hij een vertrek niet overwogen in de zomer en is hij vastbesloten om te vechten voor zijn plek.

"Ik moet er voor zorgen dat hij nauwelijks meer om mij heen kan", zei de international van Nederland, die onder Louis van Gaal soms wel gewoon basisspeler was bij Oranje. Schreuder kiest voor Kenneth Taylor op zijn positie. "Als een trainer voor anderen kiest, dan is dat voor geen voetballer leuk. Dat is ook niet iets typisch Nederlands. Neem van mij aan dat Mahrez ook baalt als hij bij Manchester City op de bank moet zitten. Voetballers in het buitenland krijgen daar minder vragen over omdat ze minder met de media praten."

Lees ook: Ajax-spits Brobbey eerlijk: "Ik was wel een beetje gefrustreerd"

Klaassen praat met Schreuder

En dus maakt Klaassen wel minuten, maar is hij geen vaste basisklant. "Er zijn weleens momenten dat je denkt: jeetje mina, ik wil meer spelen, ik wil belangrijk zijn. Maar dit zijn grote keuzes, die moet je niet op emotie maken", zei hij tijdens de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. Ook met Schreuder besprak hij zijn situatie. "We rouleren veel, dan moet je er staan als je de kans krijgt." Dat is in elk geval wat hij deed tegen sc Heerenveen en deed negentig minuten mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Driesje01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind hem echt een top gozer! Nooit zeuren, belangrijk zijn, doet wat hem gevraagd wordt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen