PSV'ers opgelet: UEFA vindt nieuwe datum voor duel met Arsenal

14 september 2022, 11:25

De wedstrijd tussen Arsenal en PSV wordt ingehaald op donderdag 20 oktober. Het duel in de groepsfase van de Europa League zou eigenlijk aanstaande donderdagavond gespeeld worden, maar werd door het overlijden van Queen Elizabeth afgelast. Er wordt in oktober om 19.00 uur afgetrapt in Londen.

Eerder deze week werd bekend dat PSV niet hoefde af te reizen naar de hoofdstad van Engeland. Daar is het vanwege het overlijden van Elizabeth erg druk en dus zijn er geen politie-mensen beschikbaar om de wedstrijd tussen Arsenal en PSV in goede banen te leiden. Daarop besloten de Engelse autoriteiten het treffen tussen de Londenaren en de Eindhovenaren te verzetten.

Lees ook: UEFA weigert verzoek Britse clubs; geen God Save the King in CL

Daar was vervolgens ook weer veel om te doen, aangezien het speelschema tot het WK behoorlijk vol zit. Toch is de UEFA erin geslaagd om een geschikte datum te vinden. Op donderdag 20 oktober mag PSV vanaf 19.00 uur alsnog aan de bak in het Emirates Stadium. De wedstrijd tussen Arsenal en Manchester City is daarom afgelast. Dat duel stond op woensdag 19 oktober gepland.

Europa

Er wordt deze week door andere Britse clubs wel gewoon in Europees verband gespeeld. Manchester City, Chelsea en Rangers FC moeten woensdagavond aan de bak in de Champions League. Zij hadden bij de UEFA aangevraagd om de overleden Queen te eren door het volkslied voor de wedstrijd te draaien. Daar kregen de grootmachten echter geen toestemming voor van de voetbalbond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan me niet voorstellen dat ze daar in Eindhoven blij mee zullen zijn. De dagen voor de wedstrijd heeft de ploeg genoeg rust (16e tegen Utrecht), maar ze hebben maar 1 dag rust na de wedstrijd tegen Arsenal. De 22ste moeten ze alweer aantreden in Groningen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen