Van de Kerkhof: "Klaassen verdient basisplaats bij Ajax én Oranje"

15 september 2022, 00:02   Bijgewerkt: 22 december 2022, 21:42

René van de Kerkhof heeft in zijn ideale opstelling van het Nederlands elftal voor het komende WK een plekje ingeruimd voor Davy Klaassen. De middenvelder is momenteel weliswaar bankzitter bij Ajax, maar verdient het volgens de clubicoon van PSV om wekelijks op het veld te staan.

In gesprek met Voetbal International kiest Van de Kerkhof voor een 4-3-3-formatie, met Frenkie de Jong en Daley Blind als controleurs. "Davy Klaassen hoort er ook bij op het middenveld, ik vind dat hij altijd hoort te spelen bij Ajax. Ook als hij invalt is hij van waarde, maar je kan beter met hem beginnen om een voorsprong op te bouwen. Klaassen verdient een basisplaats op basis van zijn kwaliteiten en zijn inzet."

De discussie over de doelman van Oranje houdt de gemoederen bezig. Tijdens de laatste interlands verdedigde Mark Flekken het doel. "Voor mij is Jasper Cillessen de beste keeper op dit moment", zegt Van de Kerkhof. "Hij heeft een goede uitstraling en zit natuurlijk al jaren bij de selectie. Ik vind hem een keeper om op te vertrouwen, zeker nu hij het de laatste weken weer goed doet bij NEC."

Het Nederlands elftal, dat volgens Van de Kerkhof met Cody Gakpo, Memphis Depay en Steven Bergwijn in de aanval moet spelen, reist in november af naar Qatar voor het wereldkampioenschap. Tijdens de laatste deelname eindigde Nederland als nummer vier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen