PSV kent nieuwe koploper in Europa League-groep

15 september 2022, 22:54

PSV en Arsenal kwamen donderdagavond niet in actie vanwege het overlijden van koningin Elizabeth, maar FK Bodø/Glimt en FC Zurich kwamen als andere teams in de poule natuurlijk wel gewoon tegen elkaar in actie. De Noorse ploeg die vorige week een punt pakte in Eindhoven pakte door de 2-1 zege de koppositie in Groep A.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat Arsenal het enige team nog is zonder verliespunten en virtueel bij een zege op PSV nog gewoon over de Noren heen kunnen. Zij hadden donderdagavond na goals van Ole Selnæs (eigen goal) en Hugo Vetlesen na een uur voetballen de volledige productie op het scorebord gezet en dat leverde uiteindelijk ook een overwinning op.

Daar veranderde de late aansluitingstreffer van voormalig Eredivisie-aanvaller Donis Avdijaj (onder meer Willem II, FC Emmen en Roda JC) niets meer aan. Daardoor gaat Bodø/Glimt - dat voor de veertiende keer op rij won Europees in eigen huis - met vier punten uit twee duels aan kop in de Conference League-poule, gevolgd door Arsenal (drie punten), PSV (één punt) en het nog puntloze FC Zürich.

Lees ookPSV-supporters financieel gedupeerd

Na de interlandbreak is dat de eerstvolgende tegenstander van de selectie van Ruud van Nistelrooij. Op 6 en 13 oktober staat het tweeluik gepland met de nummer negen van Zwitersland. Om uitzicht te houden op het bereiken van de volgende ronde in de Europa League zijn zes punten uit die duels nodig: een week later op 20 oktober wordt het duel met The Gunners normaliter ingehaald.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen