Xavi Simons in de WK-selectie? "Als hij zo doorgaat, kan hij mee"

20 september 2022, 12:33

Jan Poortvliet vindt Xavi Simons een serieuze optie voor de WK-selectie van het Nederlands elftal. De negentienjarige aanvallende middenvelder van PSV is een van de revelaties van het Eredivisie-seizoen.

Simons kwam deze zomer over van Paris Saint-Germain en begon de eerste wedstrijden van het seizoen op de bank, maar slaagde er al razendsnel in een basisplaats te veroveren. "Als Xavi Simons zo doorgaat kan hij ook mee. Dat mannetje heeft in een paar maanden tijd heel veel laten zien. Zijn leeftijd maakt niet uit, ik zou juist voor jonkies kiezen, want die willen zich bewijzen", zegt Poortvliet tegen Voetbal International.

De statistieken van Simons zijn indrukwekkend. De middenvelder, die ook voorin uit de voeten kan, staat na zeven Eredivisie-wedstrijden op zes doelpunten en drie assists. In de zeven belangrijkste competities zijn dit seizoen slechts vijf spelers bij meer doelpunten betrokken: Neymar (15), teamgenoot Cody Gakpo (14), Erling Haaland (12), Lionel Messi (11) en Robert Lewandowski (10).

De kans lijkt klein dat Simons daadwerkelijk meegaat naar het WK. De bondscoach heeft meerdere malen laten weten liever geen spelers die hij niet kent meeneemt naar Qatar. Simons behoort deze interlandperiode, de laatste voor de bekendmaking van de WK-selectie, niet tot de groep spelers die is geselecteerd voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen