'Ajax-verrassing Kudus kan na Everton ook naar Serie A'

22 september 2022, 11:06

Mohammed Kudus is op de radar van AC Milan verschenen. Dat schrijft het Italiaanse Tuttosport. De Ajacied is specifiek in beeld om in Milaan als spits aan de slag te gaan. Daarbij zou hij wel concurrentie ondervinden van een Deens talent én een oud-speler van Vitesse. 

Milan kijkt daarmee vooruit op de periode na het afscheid van Zlatan Ibrahimovic (40). De Zweed kwam dit seizoen nog niet in actie vanwege een knie-operatie, maar is op de weg terug en mikt op een rentree na het WK.  Toch zijn de beleidsbepalers in San Siro reeds met zijn opvolging bezig, en Kudus zou dus een kandidaat zijn om de Rossoneri te gaan versterken.

Lees ook: Zlatan (40) komt terug: "Nog geen sterkere speler dan ik gezien"

Tuttosport noemt echter ook twee andere spelers die Milan zou overwegen. De opvallendste daarvan is die van Rasmus Höljund van Atalanta Bergamo. De 19-jarige Deen speelt sinds afgelopen zomer voor de club van Hans Hateboer en Marten de Roon, die hem overnam van het Oostenrijkse Sturm Graz. Begin september maakte Höjlund tegen Monza zijn eerste en vooralsnog enige treffer in de Serie A. Ook Armando Broja wordt genoemd als mogelijk transferdoelwit. De Albanees, die in het seizoen 2020-2021 nog werd verhuurd aan Chelsea, is dit seizoen niet zeker van een basisplaats bij Chelsea.

Everton

Voor Kudus is de belangstelling van Milan een signaal dat hij op de goede weg is. De Ghanees kon afgelopen zomer zijn loopbaan in de Premier League vervolgen bij Everton, maar Ajax wist hem binnenboord te houden. Kudus won vervolgens voorlopig de concurrentiestrijd met aankoop Brian Brobbey, en was in de laatste vijf wedstrijden van Ajax zesmaal trefzeker. Zo scoorde hij afgelopen weekend nog de enige Amsterdamse treffer in het verloren uitduel met AZ (2-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor minimaal 45 miljoen kan Mohammed bij Ajax vertrekken. Schreuder is niet in staat hem op de juiste waarde en op het juiste moment in te schatten net als Ten Hag met Neres ook niet.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

naw kudus ik weet niet op de een of andere manier denk ik dat hij t net niet heeft..gaat hij topscorer worden dit seizoen??ik denk van niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen