Stekelenburg weet niet van ophouden: "Geniet er nu meer van"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 september 2022 – Maarten Stekelenburg viert donderdag zijn 40e verjaardag en is nog steeds even gemotiveerd als altijd. Ook al is het einde van zijn carrière inmiddels in zicht, toch is het nog lang niet zeker dat de ervaren doelman aan zijn laatste seizoen bezig is. In een interview met Ajax tv gaat Stekelenburg uitgebreid in op de hoogtepunten uit zijn carrière en zijn toekomstplannen binnen het voetbal.

Stekelenburg weet niet van ophouden: "Geniet er nu meer van"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Veertig worden voelt goed, niet veel anders dan voorgaande jaren. Wat grijzer misschien", aldus de doelman. Hij denkt dat hij nog genoeg in zich heeft en vergelijkt zichzelf een beetje met voormalig teamgenoot Zlatan Ibrahimovic. "Als je kijkt wat voor carriere hij heeft gehad en hoe hij bij ons als jonge jongen binnenkwam... Hij is ook nog een jaar ouder dan ik volgens mij en voetbalt ook nog steeds."

"Ik heb mezelf altijd toegenomen door te blijven gaan zolang mijn lichaam het toelaat en ik het zelf nog steeds hartstikke leuk vind." Toch heeft de doelman soms ook zijn twijfels als hij zichzelf vergelijkt met zijn omgeving. "Om je heen zie je wel spelers waarmee je gevoetbald hebt die nu gestopt zijn. Klaas (Klaas-jan Hunterlaar, red.) is nu technisch directeur, Johnny (Heitinga, red.) is nu trainer van Jong-Ajax en volgens mij heb ik ook nog tegen onze huidige hoofdtrainer gevoetbald", aldus Stekelenburg. Op de vraag of Stekelenburg nog plezier beleeft aan het voetbal is hij resoluut. "Ja, ik geniet er nu eigenlijk nog meer van, omdat je ook weet dat het einde nadert."

Veel ervaring
Na een lange carrière bij clubs als AS Roma en Everton keerde Stekelenburg in de zomer van 2020 terug bij Ajax. In eerste instantie werd de Haarlemmer aangetrokken als reserve doelman, maar door de langdurige schorsing van toenmalig Ajax-doelman Andre Onana moest hij zichzelf toch laten zien en werd hij eerste keeper bij de Amsterdammers. Mocht Stekelenburg weer terugkeren van zijn blessure dan heeft hij inmiddels flinke concurrentie bij Ajax van onder meer Remko Pasveer, die donderdagavond zijn debuut maakt bij het Nederlands Elftal.
?

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd