Definitieve selectie deels bekend: "Die hebben een plusje"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 september 2022 – In aanloop naar het Nations League-duel tegen België om de koppositie van de groepsfase is bondscoach Louis van Gaal alvast dieper ingegaan op de definitieve selectie richting het WK in Qatar. Ondanks het feit dat sterspelers Memphis Depay en Frenkie de Jong geblesseerd af moesten haken na de wedstrijd tegen Polen (0-2 overwinning), lijken zij zich geen zorgen te hoeven maken om hun plek. Van Gaal gaf in de persconferentie namelijk aan dat de Nations League wedstrijden leidend zouden zijn.

Definitieve selectie deels bekend: "Die hebben een plusje"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Zij zijn twee hele belangrijke spelers die gisteren zijn weggegaan. Ik heb ze wel een hart onder de riem gestoken door te zeggen: 'Ik hou zo lang mogelijk een plaats voor jou vrij', maar je moet wel fit zijn. Dan moet ik ook vertrouwen dat als ze zeggen dat ze fit zijn, dat ze dan ook echt fit zijn. Maar zij hebben zoveel betekend voor het Nederlands elftal". Hoewel de twee Nederlands bij hun club FC Barcelona niet op een basisplaats kunnen rekenen, wijkt Van Gaal dus af van zijn principes van vroeger. "Het dogma dat spelers die niet spelen bij hun club niet in aanmerking komen heb ik allang losgelaten. Anders had ik bijvoorbeeld Bergwijn (Steven, red.) niet geselecteerd", aldus de bondscoach.

Met name de wedstrijden in Nations League vindt Van Gaal belangrijk, zo gaf hij aan. "Er is geen speler zeker, alleen hebben de basisspelers van de kwalificatiecyclus en de Nations League een plusje voor. Die hebben de volledige ontwikkeling meegemaakt." Aanvaller Arnaut Danjuma daarentegen zal zichzelf nog extra moeten bewijzen, gezien zijn positie binnen de selectie. "Hij heeft dat amper meegemaakt bijvoorbeeld, dus hij heeft een minnetje."

Jaloers om Courtois
In de persconferentie ging Van Gaal ook nog even kort in op de keeperssituatie bij Oranje. Op de vraag of hij jaloers was op de Belgische bondscoach Roberto Martínez omdat hij doelman Thibaut Courtois tot zijn beschikking heeft was de Amsterdammer duidelijk. "Ik heb wel eens kritiek op Thibaut Courtois gehad, maar dat is nou een keeper van niveau. Ik ben er wel jaloers op, ja. Ook al had ik ooit een andere mening. Maar wij hebben ook fantastische spelers, aldus Van Gaal."

Lees ook: Van Gaal verzekert op persconferentie: "Gaan gewoon winnen"

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd