'FC Groningen sluit verbannen topscorer weer in de armen'

25 september 2022, 18:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft Cyril Ngonge weer in de armen gesloten. De 22-jarige aanvaller werd begin september vanwege zijn gedrag buiten de selectie gezet en moest de wedstrijden tegen SC Cambuur (0-1 winst) en Sparta (2-1 verlies) vanaf de tribune toekijken. Inmiddels heeft trainer Frank Wormuth echter besloten dat zijn verbanning erop zit.

Dat meldde althans RTV Noord. Ngonge is de afgelopen tijd op advies van zijn trainer onder meer met een psycholoog aan de slag gegaan. Sindsdien zou hij zijn dusdanig verbeterd hebben dat Wormuth bereid is om hem weer in zijn selectie op te nemen. Zaterdag zou hij thuis tegen AZ al zijn rentree kunnen maken.

Wat er begin september precies is voorgevallen, is niet bekend. "Wij hebben met elkaar een norm gesteld, waaraan iedereen moet voldoen", luidde de uitleg van Wormuth. "Dan hebben we het over discipline, omgangsvormen, houding en gedrag. Binnen en buiten het veld. Cyril past op dit moment niet binnen die gestelde norm."

Topscorer

Op sportief vlak is de terugkeer van Ngonge sowieso een zegen voor FC Groningen. Met twee goals en een assist is hij na zeven wedstrijden vooralsnog topscorer en most valuable player van de nummer twaalf van de Eredivisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen