Van Persie en Maduro één stap verwijderd van hoofdtrainerschap

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 september 2022 – De KNVB heeft donderdagmiddag aangekondigd dat negen nieuwe trainers de UEFA Pro opleiding volledig hebben afgerond. Dit betekent dat deze namen nu zelfstandig aan de slag kunnen als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Het gaat om Adil Ramzi, Edwin Grünholz, Remko Bicentini, Roeland ten Berge, Ivar van Dinteren, Leeroy Echteld, Robert Franssen, Ulrich Landvreugd en Rob Servais.

Van Persie en Maduro één stap verwijderd van hoofdtrainerschap

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De UEFA Pro opleiding is de hoogste trainersopleiding die de KNVB aanbied. Van de bovenstaande namen zijn een aantal momenteel al werkzaam in het betaalde voetbal. Zo is Bicentini momenteel de bondscoach van Curaçao en is Ramzi als hoofdtrainer van Jong PSV werkzaam in de Keuken Kampioen Divisie. Nu zij hun UEFA Pro opleiding succesvol hebben afgerond hebben de trainers de bevoegdheid om zelfstandig aan de slag te gaan als hoofdtrainer in het nationale en internationale betaald voetbal.

Ook Robin van Persie heeft de volgende stap gezet in zijn trainerscarrière. De topscorer aller tijden voor het Nederlands elftal heeft zijn UEFA A Youth-diploma behaald, wat na de UEFA Pro opleiding het hoogste diploma betreft binnen de KNVB academy. De Rotterdammer is momenteel werkzaam als jeugdtrainer bij Feyenoord en heeft zijn aspiraties om later trainer te worden nooit onder stoelen of banken gestoken. 

Maduro 
Naast Van Persie heeft ook 18-voudig international Hedwiges Maduro zijn UEFA A Youth-diploma behaald. Maduro is momenteel werkzaam als assistent-trainer bij Almere City en naar verluidt waren meerdere Eredivisie-clubs afgelopen zomer al geïnteresseerd in zijn diensten. Slechts het afronde van de UEFA Pro opleiding staat hem en Van Persie dus nog in de weg om zelfstandig aan te slag te kunnen. 


  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd